Ubojica Bože Cicmilan ozlijeđen, motivi ubojstva za sada nepoznati – Jabuka.tv

Ubojica Bože Cicmilan ozlijeđen, motivi ubojstva za sada nepoznati

Gotovo tri sata jučer je trajao uviđaj u mostarskom naselju Rudnik, u ulici Blajburških žrtava na broju 23 gdje je u klasičnoj sačekuši u 9,20 s nekoliko hitaca u predjelu trbuha ispaljenih iz automatskog pištolja, najvjerovatnije, «Škorpiona» likvidiran vlasnik firme «Moj taxi», Božidar Cicmil (32).

Ovaj državljanin Crne Gore i BiH, kojem je mjesto rođenja upisana Foča, ubijen je u garaži zgrade u kojoj je živio, a brutalnoj likvidaciji svjedočio je njegov rođak, Saša Brkić (42) državljanin Srbije, koji je, također, usljed pucnjave dobio prostrijelnu ranu u predjelu ramena, ali je otpušten iz SKB Mostar, gdje mu je bila ukazana pomoć.

On je još tijekom uviđaja u pratnji policije doveden u garažu u kojoj se ubojstvo dogodilo kako bi rekonstruirao cijeli događaj.

Jer,  u trenutku pucnjave, Brkić je vozilom Toyota krenuo po svog rođaka Cicmila koji ga je, inače, angažirao kao vozača, budući da je u zadnje vrijeme zadobio ozljedu, usljed čega je koristio štake.

– Brkić je krenuo autom do garaže i u trenutku otvaranja vrata, on je začuo rafal i vidio Cicmila kako pada, nakon čega je vozilom krenuo prema ubojici, koji je, pak, uspio i njega raniti, najvjerovatnije kroz otvoren prozor, ali i brzo umaknuti i to, prema svemu sudeći pješice, saznaje Avaz na licu mjesta.

Večernji list izvještava kako je ubojica ozlijeđen je ga je Brkić udario autom.

U šoku, Brkić je uspio ubaciti Cicmila u automobil, ali čim je izašao iz garaže, izjurio je iz vozila i počeo dozivati upomoć, iako su odmah nakon pucnjave pritrčali nekolicina muškaraca iz zgrade, koji su, kako su nam kazali, čuli pucnjavu kao u filmovima.

– Vikao je da ga treba voziti u Hitnu, ali da on nije odavde, kako ne zna gdje je Hitna u Mostaru… Nismo znali što raditi, smijemo li ga micati, bio je teško pogođen, ali je nakon desetak minuta stigla Hitna i pokušavali su ga 15-tak minuta reanimirati, međutim, spasa mu nije bilo. Bio je pogođen u grudi, baš je bilo to ružno vidjeti,ispričao je jedan od očevidaca.

Kako saznaje Avaz, Brkić, koji je tek nedavno stigao u Mostar, kazao je policiji da ubojicu ne poznaje, ali im je dao detaljan opis. Ubojica je, najvjerovatnije, u garažu ušao iznutra te se ne isključuje mogućnost da je u objektu proveo i noć.

Zanimljivo, nakon pucnjave ubojicu nitko nije vidio, a nepoznanica je je li imao pomagača koji ga je,eventualno, čekao u automobilu.

Kako je kazao jedan od stanara za Avaz, zgrada je relativno nova, a brojni su prolazi na sve strane.

Inače, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije i PU Mostar jučer su u prisustvu dežurne kantonalne tužiteljice, Valerije Tomić s lica mjesta izuzeli brojne tragove, među kojima i crnobijelu kesu iz vozila,  te saslušavali brojne svjedoke, od stanara do uposlenika radnji u blizini. Također, sa svih objekata u blizini, koji imaju videonadzor bit će izuzeti snimci.

Tomić je naložila i obdukciju ubijenog Cicmila, koja će, navjerovatnije, biti urađena danas (utorak) u Gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg, dok je u krug PU Mostar, radi vještačenja, prebačeno vozilo Toyota.

U MUP-u HNŽ je potvrđeno da su o svemu obavijestili i crnogorsku policiju, a također, rečeno jeAvazu kako su ih kontaktirali članovi njegove porodice iz Plužina. Cicmil u Mostaru, u kojem je firmu «Moj taxi» otvorio prije tri godine, postavši tako i pionir u ovoj djelatnosti, a koja do sada broji oko 90 zaposlenih, nema nikoga od uže rodbine.

O motivima njegove likvidacije jučer su se iznosile brojne špekulacije. Zbog činjenice da je Cicmil nedavno najavljivao prosvjede zbog nelegalnih taksista i to se iznosilo kao motiv, ali je u MUP-u potvrđeno da je imao «debeo dosije» u crnogorskoj policiji.

(Avaz)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.