Ubio pa zapalio prijatelja u Brčkom

Nakon što je policija noćas po prijavi građana pronašla i identificirala nagorjeli leš muškarca, uhićena je jedna osoba koja je kasnije priznala ubojstvo, potvrdio je danas šef brčanske policije Goran Lujić.

Lujić je novinarima rekao da je policija noćas uspjela identificirati ubijenog I. Z. (48) iz Donjeg Zovika, južno od Brčkog. Srna neslužbeno saznaje da je riječ o Ivi Zečeviću.

“Na osnovu do sada utvrđenih činjenica postoji nedvosmislen osnov sumnje da je I. Z. ubijen 3. prosinca u Donjim Vitanovićima na krajnje svirep i podmukao način i da je potom prevezen u susjedni Donji Bukvik gdje je paljenjem pokušano uništenje njegovog tijela”, rekao je Lujić novinarima.

Prošle noći u policiju je priveden B.M. (47) iz Donjih Vitanovića za kojeg postoji osnovana sumnja da je počinio svirepi zločin i on je na kraju i priznao to djelo. Prema neslužbenim informacijama, osumnjičeni je Branko Matić koji je bio u prijateljsko – poznaničkim odnosima s ubijenim Zečevićem.

“Na osnovu dokaza zatečenih na licu mjesta i pronalaska noža kojim je I.Z. ubijen smatram da imamo kvalitetne dokaze za procesuiranje odgovornosti osumnjičenog za ovako teško kazneno djelo”, rekao je Lujić.

Objašnjavajući mogući motiv ovog svirepog ubojstva, Lujić je napomenuo da je osumnjičeni prije nekoliko godina bio osuđen za kazneno djelo ugrožavanje sigurnosti i da je i tada koristio hladno oružje.

“Ako se uzme u obzir takav psihološki profil osumnjičenog i narušeni prijateljsko – poznanički odnosi između njega i žrtve, to nas može dovesti do najvjerojatnijeg motiva ovog teškog ubojstva”, rekao je Lujić.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.