Ubijen migrant prilikom pokušaja ilegalnog prelaska granice između BiH i Hrvatske

Strani državljanin još uvijek nepoznatog identiteta u četvrtak je smrtno stradao prilikom pokušaja prelaska granice u blizini Kulen Vakufa, potvrđeno je iz Policijske uprave Unsko-sanske županije (USŽ).

Mještanin Kulen Vakufa jutros je obavijestio policiju kako skupina ilegalnih migranata nosi ozlijeđenog muškarca kroz naseljeno područje. Policijski službenici i medicinski tim su izlaskom na teren konstatirali da je muškarac nažalost podlegao ozljedama, koje su nanesene vatrenim oružjem. Prvim pregledom beživotnog tijela utvrđeno je da je fatalna rana nanesena u predjelu leđa, najvjerojatnije puškom – sačmom. U Kulen Vakuf su upućeni pripadnici Jedinice za specijalističku podršku Ministarstva unutarnjih poslova USŽ, kao i Sektora kriminilastičke policije, koji su organizirali opširnu istragu, izjavio je glasnogovornik policije USŽ Ale Šiljdedić.

Identitet stradale osobe, ali i osoba koje su donijele beživotno tijelo još uvijek nije poznat.

Prvi podaci s terena govore kako je riječ o korisnicima usluga prihvatnog kampa na lokalitetu Lipa, koji su pokušavali preći granicu s Republikom Hrvatskom u blizini Kulen Vakufa.

Za sada nemamo apsolutno nikakvih saznanja o eventualnim osumnjičenim osobama. U tijeku su istražne radnje na mjestu pronalaska beživotnog tijela, odnosno pokušat će se prvo utvrditi točna lokacija na kojoj je došlo do nemilog događaja. Zatim ćemo u kampu na lokalitetu Lipa pokušati utvrditi identitete svih osoba, koje će potom biti dovezene u prostorije Policijske postaje u Bihaću, kako bi se nastavili istražni razgovori. Još uvijek ne možemo govoriti o konkretnim zaključcima, kao ni o tome je li se ubojstvo dogodilo na teritoriji Bosne i Hercegovine ili Republike Hrvatske, dodao je Šiljdedić.

U kompletan slučaj uključeno je i Županijsko tužiteljstvo Unsko-sanske županije, dok se prve konkretne informacije mogu očekivati u petak.

(Fena)