U Žepču osnovana nova stranka, na čelo izabran Ivo Tadić

U Žepču je u nedjelju na Utemeljiteljskom saboru Hrvatskog demokratskog saveza (HDS) na čelo kao prvi predsjednik te stranke imenovan Ivo Tadić.

Tadić je bio predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Zeničko-dobojske županije do kraja protekle godine koju je napustio radi nezadovoljstva te odlučio formirati novu stranku.

Prva je to hrvatska stranka koja je osnovana u Žepču nakon rata, a kako je kazao u izjavi za medije, cilj je “napraviti demokratsku stranku u kojoj će imati mlade ljude s novim idejama i ciljevima“, istaknuvši kako se nada suradnji sa svim hrvatskim opozicijskim strankama.

Utemeljenju HDS-a prisustvovalo je oko 450 uzvanika, među kojima i predstavnici rukovodstva HDZ-a 1990, HNP-a, HSS-a, Viteške stranke te Čapljinske stranke.

Kao Tadićev zamjenik izabran je Zdravko Marošević iz Vareša, a predsjednik nove bh. stranke je ovom prilikom dodao kako će imati svog kandidata za načelnika Općine Žepče, listu za Općinsko vijeće Žepča, kao i u još najmanje dvije općine u ZDŽ.

Nas je 42.000 unutar ZDŽ, želimo sve te ljude okupiti, rješavati njihove probleme, ali i probleme drugih građana, zaključio je Ivo Tadić uz naglasak da su stranka desnog centra i da će se prvenstveno zalagati za interese Hrvata.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

18 komentara

  • Odlično,ne može se sada reći eee nemam za koga glasati.Evo ima HDS,HRS,HNP odlične stranke s odličnim ljudima na čelu.

  • Cudno, jedino u Hrvata ima toliko stranaka, da nikada ne ovlada prava domoljubna opcija. Kada bi barem stvorili stranku sa katolickom doktrinom, naprimjer KHS = Katolicka Hrvatska Stranka, di ce siditi virni Hrvati, bez komunjara, imali bi sanse u RH i HB. Ovo je samo Fata Morgana.

  • Mudrijaši malo se našunjiš i ne valja ti nitko niti brat,ćaća,matere,dite,sestra itd,malo smo neobični a koliko nas ima kao narod,pitam za eventualne posljedice,razjedinjenost,baš smo sebični kao narod ,a neprijatelj likuje ,gubiš politički i ekonomski,a Tadić od osnutka je u hdz,a Čović se razbahatio kao da samo postoji on i Mostar ,a još uzeo džokera židova i misli da je mali Bog (Bog je jedan i jedini) ,uzurpirao politiku i ekonomiju Hrvata samo sebi i Mostaru,a ok Žepče a daleko tu najviše trpi Široki zbog bahatosti Čovića i njegovih ministara ,pa sva vitalna ministarstva su čovićevi mostarci,a koliko tko da glasova to mu je manje bitno,pa Široki da pa skoro kao Mostar glasova za HDZ a što mu se vrati ,jedina županija ŽZH bez bolnice,i da ne bude zabune nisam fan Dragana Čovića,ali sam za Pokret HDZ iskreni pošteni,bez muljanja Bori se za glas pošteno i koliko dobiješ toliko imaš talenata pa izvoli ,i još nešto nikada član niti jedne stranke,narod moj iznad svega

  • Svatko ima pravo osnivati Stranku…Ali nema pravo umanjivati hrvatske ŝanŝe u Žepču u korist onih koji su te htjeli protjerati iz Žepĉa.

  • Ivo Tadic je častan i posten covjek. Svoj ogroman doprinos dao je u Domovinskom ratu uz svoj narod za razliku od drugih. Ne vjerujem da ce ikada izdati hrvatske interese hrvata Zepca. Dobro je da imamo zdravu i jaku oporbu…! Bolje ce i ovi na vlasti raditi. Eto Toma Sevin je veliki hrvat a ovaj Ivo Tadic nije. Oresmjesno je to usporediti. I ovaj sada ne valja a Toma ok. U 15 god nitko se ne sjeda da se javio za rijec u parlamentu. I mi kažemo Komsic nam problem. Veci su nam problem nasi koji uzurpiraju pozicije i ne rade nista, bas nista.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.