U Zagrebu osnovan Klub Mostaraca

Udruga “Klub Mostaraca” osnovana je u Zagrebu, a kao njezin cilj osnivanja ističe se očuvanje i promidžba kulturnih, tradicijskih i drugih vrijednosti Mostara te poticanje stanovnika Republike Hrvatske koji potječu s područja Mostara i okolice.

Udruga će se, kako je priopćeno, baviti i pružanjem humanitarne pomoći, organizacijom kulturnih manifestacija te brojnim drugim aktivnostima.

Članom udruge, kako se pojašnjava, može postati svaka punoljetna fizička osoba koja živi izvan Bosne i Hercegovine, a podrijetlom je iz Mostara, bilo da je stanovala na području Mostara ili joj barem jedan roditelj potječe s područja Mostara te svaka pravna osoba koja je zainteresirana za rad u Udruzi i davanje doprinosa u ostvarivanju ciljeva Udruge te prihvaća odredbe Statuta udruge.

Za predsjednika udruge izabran je dr. Ante Barišić, a za potpredsjednika Ivan Tomić. U upravni odbor udruge izabrani su i Ana Jordan, Gojko Jelavić, Vlado Ćubela, Ornela Vištica, Tin Primorac, Dubravko Ćorić i Ivan Radić. U nadzorni odbor udruge izabrani su Miljenko Puljić, Krešimir Mladunović, Marko Buhač, Želimir Bodiroga, Igor Ivanković i Daniel Dodig, a predsjednica nadzornog odbora je Ljiljana Planinić.

U uvodnom govoru pred skupštinom, potpredsjednik Ivan Tomić posebno je istaknuo važnost održavanja veze s Gradom Mostarom uz istovremeno angažiranje članova u društvenom životu Grada Zagreba, u kojem će udruga prvenstveno djelovati.

(www.jabuka.tv)

20 komentara

 • Za ove svoje sugrađane bi htio kazati slijedeće;
  ..uvrijediti svatko zna. Ali uglavnom to bolje ide od ruke glupim ljudima.
  Ide to od ruke i onima koji mrze. Njima još ponajbolje. Uglavnom,ako želite tako komentirati i etiketirati i bez potrebe sramotite sredinu u kojoj živite,htio bih vas podsjetiti da ima ona narodna: “samo cigan u svakomu vidi cigana”…..
  A sto se tiče gore spomenute kave i razlaza mogli ste vidjeti na drugim portalima da niste u pravu.
  Bilo bi bolje da ste primjetili recimo da se lijepo vidi po imenima predloženih za funkcije da je iza svega skrivena stranka HDZ BiH, odnosno njena mladež. Da sama udruga očito nije plod zdrave ideje mladih ljudi,mostaraca. Već vjerovatno zamišljeno kao nekakva platforma za isticanje podobnih sinova ili pak nada stranačke politike. Možda i griješim i nisam u pravu. Pokazati će vrijeme.
  A ovim dežurnima i ustrajnima u vrijeđanju želim kazati da im mržnja i rekao bih manjak socijalne inteligencije ne dozvoljava da napišu nesto suvisli i konstruktivno u komentaru. Stogs im je ostalo samo da pišu uvrede i prosipaju žuć.

 • Za 12:00
  Za tebe imam dsmo jedno pitanje? JEDNO!
  Odabrano je predsjedništvo nadzorni i ne znam sta još u udruzi. Pročita li ti i jedno prezime koje nije:
  – hrvatsko
  – hercegovacko
  Hajde “CIGANE” u glavi i duši odgovori na pitanje.
  Stoko neodgojena.

 • Hoće li im suditi Peljto,haha mostarci ovo je Zagreb Europska metropola,neobično a gdje vam je Bruce Lee i neva Selak ,

 • Ovima što mrze Mostar i Mostarce i sipaju gadosti sakriveni iza tipkovnice poručuje da odu malo do psihijatrije i potraže pomoć. Upssss, zaboravih da u tom slučaju moraju u Mostar :(((( Opet. Jadni oni, nije im lako…
  P. S.
  Ovi što šire razdor među Hrvatima poručuje da ćemo udbaškim metodama stati na kraj jednom zauvijek… A običan narod ih je prozreo odavno

  • Gajimo ljubav prema vama isto kao i vi prema nama preko Žovnice škutorima,lopovima,ratnim profiterima itd. Obostrana ljubav

  • S prvim dijelom komebtara se slažem.
   Ali sa drugim ne.
   Mislim da udruga ne bi trebala imati ništa sa strankom. A razvidno je ds se stranka upetljala. Toliko o metodama.

 • 23:07
  Kud ćeš boljeg opisa nečijeg karaktera od tvoga, kada nekoga koga ne poznaješ i ničim ti se nije zamjerio, nazivaš pogrdnim imenom. E to ti je opis i stanje karaktera ovih tvojih ” velikohrvata i velekatolika” za koje je svatko tko nije sa njegove strane Žovnice manje vrijedan.
  Običan primitivizam. A čovjek bez karaktera bi rekao seljakluk.

 • Onaj #maaajketi se malo našalio, a cigosi se odmah digli na zadnje noge. Prepoznali se. Pitanje ciganske mahale može se jednostavno riješiti izgradnjom brane negdje između Bune i Žitomislića. Bar bi bilo struje.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.