U zagrebačkoj Areni održan veliki domoljubni koncert

“Lijepa naša domovino, oj junačka zemljo mila”, stihovi su hrvatske himne kojima je započeo trosatni domoljubni spektakl u rasprodanoj zagrebačkoj areni.

Nakon što su krajem prošle godine pjevači Aleksandra Prijović i Dino Merlin rasprodali ukupno devet arena, zagrebačka publika čini se uželjela se domaćih izvođača i to njih čak 25 među kojima su Mate Bulić, Miroslav Škoro, Meri Cetinić, Tiho Orlić, Zaprešić Boysi, Tomislav Bralić i klapa Intrade te mnogi drugi koji su se odazvali pozivu Laudato TV-a na koncert “Domu mom”

Pjesmom su obuhvaćeni svi krajevi Hrvatske pa se uglas pjevalo od slavonske ravnice, zagorskih brega, Like, Dalmacije pa sve do Hercegovine. U zagrebačkoj je areni na prvom domoljubnom koncertu, prema riječima organizatora, bilo je 18.500 posjetitelja. Prije početka svi nazočni ogromnim su aplauzom pozdravili pobjedu hrvatskih rukometaša i vaterpolista.

Opustite se, uživajte, izujte se, osjećajte se baš kao u svom domu svom. Objedinili smo rock and roll i tradiciju, stare i mlade, Hrvate katolike i Hrvate svekolike. Neću politiku u svoju butigu, kazao je voditelj Marin Periš na početku koncerta. Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua predvodio je molitvu za Domovinu, a ispunjenom arenom orilo se “Oče naš” i “Zdravo Marijo”.

Za voditelja Periša koncert “Domu mom” je “obiteljsko okupljanje”, a pozvao je i kako je nužno sjetiti se onih koji si nam omogućili da se ovdje okupimo – branitelja, kako je kazao, “ratnika svjetla, heroja iz novije i starije hrvatske povijesti”. Tisuće bliceva na mobitelu obasjalo je zagrebačku arenu dok je klapa Sveti Juraj HRM izvodio Thompsonovu pjesmu “Ratnici svjetla”.

Đani Stipaničev doveo je atmosferu u areni do vrhunca pjesmama “To je tvoja zemlja” i “Kome bi šumilo more moje sinje”. Najveće ovacije publike dobila je Meri Cetinić čije su se pjesme uglas pjevale.

Navijačke pjesme i svoje najveće hitove izvodili su i Zaprešić Boysi. Na pozornici je nastupio i “Kralj dijaspore” Mate Bulić kojega je publika dočekala gromoglasnim pljeskom, a ovacije su dočekale i “kralja zabave” Dražena Zečića. Svi su izvodili najveće hrvatske domoljubne pjesme. Za zvuke Slavonije pobrinuli su se i Najbolji hrvatski tamburaši.

Slavonski rokeri iz Opće opasnosti s legendarne “Tri rijeke” raspametili su punu arenu. Zorica Kondža izvela je pjesmu “Lupi petama” i iznenadila pomalo drugačijim aranžmanom hita Prljavog kazališta.

Posebno emotivan trenutak bio je dolazak Miroslava Škore na pozornicu uz pjesmu “Ne dirajte mi ravnicu”. Škoro je otpjevao i “Sude mi” nakon čega je Tiho Orlić podigao atmosferu “Ružom hrvatskom” i domoljubnom himnom “Lijepa li si”. Škoro je najavio i koncert u Areni 28. prosinca.

Na kraju, trenutak uz koji su se brojni naježili, a mogla se vidjeti i poneka suza. Svi su se izvođači vratili na pozornicu i izveli neslužbenu himnu RH, budnicu s početka devedesetih – Moju domovinu. Na tribinama su se vijorile zastave, a publika je stigla i iz inozemstva.

Na kraju organizatori su pripremili i iznenađenje: sljedeći koncert “Domu mom” održat će se u Zadru 30. studenoga.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Na silu i pod utjecajem rasprodatih arena prijovićke i merlina odrzan ovaj koncert! Zagreb i cijela Hrvatska su davno utonuli u sivilo, nema tu pomoći!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.