U vrtiće i škole stiže prva hrvatska slikovnica o istospolnim obiteljima

Udruga Dugine obitelji 18. siječnja objavit će prvu slikovnicu o istospolnim parovima s djecom. U udruzi je dvadesetak istospolnih parova s djecom, neki imaju i po dvoje ili troje djece pa su odlučili izdati slikovnicu i za njih, ali i za svu ostalu djecu da bi shvatila da je sasvim u redu imati dvije mame ili dva oca.

Dosad postojali samo prijevodi

Postoje u Hrvatskoj već neke slikovnice, prijevodi stranih izdanja, u kojima se spominju obitelji s istospolnim roditeljima. Najčešće u opisu različitih vrsta obitelji. Željeli smo napraviti jednu baš za Hrvatsku”, rekao je za Index koordinator udruge Danijel Martinović.

U pripremi slikovnice, osim njega, sudjelovali su Maja Škvorc i Ivo Šegota, a ilustrirao ju je Borna Nikola Žeželj.

Prvih 500 primjeraka podijelit ćemo školama i vrtićima koji su nam se već javili da žele slikovnicu. Najviše ih je iz Zagreba, ali ima ih i iz drugih dijelova Hrvatske”, rekao je Martinović objašnjavajući zašto slikovnica neće biti u prodaji. Oni koji ne uspiju dobiti svoj primjerak moći će besplatno slikovnicu skinuti sa stranica udruge, a na njima će biti i poseban formular za one koji baš žele tiskano izdanje. Kada ih se dovoljno javi, udruga će tiskati i drugo izdanje. U pripremi su i prijevodi na njemački, engleski, talijanski i francuski jezik.

Sama priprema od ideje do realizacije trajala je nekoliko mjeseci. Nije to baš bio jako zahtijevan posao. Pomogli su nam ljudi koji se već bave izdavaštvom, a prevoditelji su radili volonterski”, kaže Martinović.

Glavni likovi slikovnice su djeca koja objašnjavaju svoju obitelj. Sasvim običnu obitelj u kojoj su roditelji istoga spola.

Željeli smo da i naše obitelji budu vidljivije. Kao što ima obitelji s jednim roditeljem, s posvojenom ili udomljenom djecom, tako postoje i obitelji u kojima su roditelji istoga spola”, rekao je Martinović.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

 • a jeste sutone koje god prvi ovo izmislio i sad cete trovat onu naj ranjiviju populaciju nasu dicu pa dije puk katolicki ajmo na most na granice i molit se Bogu da nas ovo proba mimoic disu svecenici probudimo se puce krscanski dok nije kasno

  4
  2
 • To je ta Soroševska propaganda, djeci žele čitati gluposti i uvjeravati ih da je to nešto normalno. Malo po malo, sve je dopušteno, slobodno budite što god želite, živite kako god želite.

  1
  2
 • Roditelji ne mogu biti istog spola po prirodi stvari jer ne može muška stanica oploditi mušku niti ženska- žensku. Obični majstor kad slaže laminat, parket, lamperiju ili šta već zna da mora složiti da ide muška u žensku stranu, nikakav idiot ne bi pokušavao uključiti neki aparat tako da nasloni utikač toga aparata na drugi utikač ali glupani izmišljaju toplu vodu i ye*bu nas u zdrav mozak. OBITELJ je tata, mama i djeca, a istini za volju, obitelj može biti i disfunkcionalna uslijed nekog događaja ali djeca moraju znati da ne mogu imati dva roditelja istog spola.

  9
  2
 • Aj meni pederluka…
  Nista meni ne smeta sto se oni “volu” al di ces vrticku djecu uciti o tome???
  A tog sto je tako nesto dopustio treba dobro namlatiti…nek ga vodi svojoj djeci.
  Vise od pola vrtica nema postene obroke a vi bi njima knjigicu dali…

  3
  1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.