U Vitezu i brojnim gradovima obilježen stravičan zločin nad osmero hrvatske djece – Jabuka.tv

U Vitezu i brojnim gradovima obilježen stravičan zločin nad osmero hrvatske djece

Svetom misom zadušnicom te paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca stotine Vitežana, ali i stanovnika drugih mjesta danas su na spomeniku “Osmica”, koji je podignut u sjećanje na poginulu djecu, obilježili  27. godina od stravičnog zločina pripadnika Armije BiH nad djecom u Vitezu.

Svetu misu zadušnicu predvodio je Fra Velimir Bavrka, župnik Župe sv. Juraj u Vitezu, a njegovu propovijed možete pogledati u videoprilogu, prenosi Centralna.ba.

Podsjetimo u eksploziji minobacačkog projektila 10. lipnja 1993. godine koji je pao samo nekoliko metara od klupe na kojoj je bilo 14-ero djece u igri, na licu mjesta poginulo je petero. Troje je podleglo ranama u improviziranoj bolnici u Novoj Biloj. Ostalih šestero djece je ranjeno.

Za zločin nikad nitko nije odgovarao!

Najmlađa žrtva Augustina Grebenar imala je devet godina, a najstarija Sanja Garić navršila je 18 godina.

Ovo su imena i prezimena poginule djece:

Boris Antičević (1983.)Dražen Čečura (1978.)Sanja Garić, (1975.), njezin brat Milan Garić (1981.)Velimir Grebenar (1981.), njegova sestra Augustina Grebenar (1984.)Sanja Križanović (1978.) i Dragan Ramljak (1978.). Augustina Grebenar je preminula kao najmlađa žrtva napada, sa svojih navršenih devet godina.

Treba napomenuti kako su mladi hrvatski aktivisti u 20:00 sati u brojnim gradovima BiH (Livno, Mostar, Vitez, Široki Brijeg, Orašje, Čitluk, Međugorje, Kiseljak itd.) te u Republici Hrvatskoj (Zagreb, Split) zapalili osam bijelih svijeća u sjećanje na jedan od najstrašnijih događaja u Domovinskom ratu. 

Također u jutarnjim satima objavljena su imena stradale djece ispred sjedišta UN-a u Genevi.

Donosimo Vam galeriju fotografija.

Ispred sjedišta UN-a postavljena imena ubijene viteške djece

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Sve vise ovakvih akcija kojima cemo pokazati da nas jos uvijek ima i da ce nas biti. Imamo moc interneta i iskoristimo to da cijeli svijet sazna s kakvim ISIL-ovim obozavateljima dijelimo drzavu. Nikad podanici! Jacajmo nasa ognjista!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.