U Velikoj Britaniji odzvonilo benzincima i dizelašima, Nijemci uvode ograničenja

Britanski premijer Boris Johnson najavio je zabranu dizelskih, benzinskih ali i hibridnih automobila već od 2030. godine. Prema ranijim planovima zabrana je trebala stupiti na snagu 2040. godine.

Potpuno će se zabraniti prodaja novih auta na benzin i dizel, dok će hibridi moći ostati u prodaji do 2035. pod uvjetom da određenu udaljenost mogu prevaliti samo na struju. To bi značilo da se zapravo radi samo o plug in hibridima.

Od 2035. u Velikoj Britaniji kupci će smjeti kupiti još samo nove električne automobile ili automobile s gorivim ćelijama i pogonom na vodik.

I Nijemci su odlučili napraviti novi korak pri zaštiti zdravlja i okoliša od ispušnih plinova automobila. Od početka iduće godine u centru Frankfurta smjet će se voziti samo 40 km/h umjesto dosadašnjih 50 km/h.

Ograničenje je uvedeno zbog poboljšanja kvalitete zraka, a već su ga najavili i drugi gradovi u Njemačkoj. Brzinom 40 km/h morat će voziti i električni automobili, bez obzira na to što oni ne ispuštaju ispušne plinove, piše 24sata.hr.

(www.jabuka.tv) 

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.