U Tomislavgradu 106 krizmanika primilo Svetu potvrdu

U subotu je u spomen bazilici u Tomislavgradu biskup mostarsko- duvanjski mons. dr. Ratko Perić predvodio misno slavlje tijekom kojega je podijelio sakrament svete potvrde za 106 krizmanika.

Pozdravne riječi ocu biskupu, pored župnika fra Slavena Brekala, uputili su i krizmanici Dominik Bagarić i Iva Ćosić.

Milost Božja rasplamsat će naša srca darovima Duha Svetoga. Vjerujemo da će oni u nama upaliti svjetlost neugaslu, dati nam mir i snagu da se klonimo svakoga zla i postanemo zreli kršćani, rekli su krizmanici.

Otac biskup izrazio je svoje oduševljenje pripremljenošću krizmanika za ovaj dan.

Kako je lijepo vidjeti kako ste poredani, sve po jedan, što se kaže “sve pod liver“! To je demonstracija ovozemaljske sile, pobjede. Vi ste parada Duha Svetoga, demonstaracija sile Duha Svetoga i njegovih darova, kazao je biskup.

U homiliji je slikovitim primjerima govorio o darovima Duha Svetoga.

Bog je stvorio čovjeka, njegovo tijelo i udahnuo mu je dušu. Tijelo bez duše je poput drveta sve dok mu nije dao svoga duha, tek tada je oživio. Naše tijelo ima mnoštvo organa, preko šest tisuća, a duša, duh ima samo dvije sposobnosti: razum i slobodnu volju. Mi danas ovdje u crkvi ne primamo tjelesne darove, nego duhovne, govorio je biskup Perić, ohrabrujući krizmanike da svoj život žive u suradnji s Duhom Svetim ne dopuštajući tako da u njima vremenom zamru darovi koje će danas dobiti.

Na koncu svete mise iskrene čestitke svim krizmanicima uputio je i župnik fra Slaven Brekalo zamolivši ih da nikada ne zaborave ovaj dan. Misno slavlje dojmljivim pjevanjem uveličali su članovi župnoga zbora “Sv. Nikola Tavelić”, javlja Tomislavcity.com.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.