U subotu velika akcija čišćenja Borka

Udruga Inicijativa za Široki Brijeg u subotu u 13 sati kreće u nastavak provedbe provedbe ideje o izgradnji pješačko – biciklističke staze uz rijeku Lišticu prema Borku, sve do izvora kod Lončarevih mlinica. Sastanak dobrovoljaca je kod Gagrine teretane, osiguran je roštilj i osvježenje.

Cilj akcije je raščistiti teren uz rijeku Lišticu od drače i korova, ukloniti porušena stabala i razni otpada. Pozivamo da se uključe u akciju svi građani, članovi eko – udruga, ribolovci i ostali koji vole rijeku Lišticu i prirodu uz nju.

Članovi EKO –ZH, GSS-a Široki Brijeg, Odreda izviđača Široki Brijeg, nekolicina studenata Akademije likovnih umjetnosti te učenici su najavili da će se uključiti u veliku akciju.

Dio alata imamo, ali bi bilo poželjno da oni koji nam se pridruže ponesu i svoje alatke – pijuke, vile, škare, kosore, sjekire, lopate i drugo. Nakon uređenja staze, uz šetalište namjeravamo postaviti još klupa za šetače i prolaznike, te kante za otpatke. Nakon svega planiramo na kritična mjesta dovesti i osvjetljenje.

Ideja je i da animiramo lokalne vlasti i gospodarstvenike, kako bi sve to osmislili i nabavili dodatna sredstva, bilo u novcu ili građevnom materijalu (pijesak, cementi, željezo itd).

Želja nam je i Naš cilj je i promjena ekološke svijesti i navika građana. Od ovoga što činimo svi ćemo imati koristi.

Stoga, sutra vas očekujemo u Borku – parku prirode, stoji u priopćenju Inicijative za Široki Brijeg.

inicijativa_ciscenje_2

(www.jabuka.tv)

Nema komentara

 • šta ćemo ove godine s djecom koja zadnji dan slave u borku s alkoholom u ruci. ili im nedat ili organizirat akciju čišćenja dan poslije. prošle su godine ostavili puno smeća

 • Što ćemo? pa naravno sve strpati u Borak ko preživi pričat će. Imaju roditelji da vode brigu o tome. Ja svojima nedam i do sada nisu nikada slavili zadnji dan škole, a 2. su razred srednje škole.

  • To je odgoj? Znaci ti se zalazes da svi roditelji zakljucaju svoju djecu u kucu i ne daju im da slave i da se druze. Pa da, naravno, tako i nemaju priliku napravit nesto lose.
   Jeste razmisljali da ih odgojite i naucite sta treba radit a sta ne treba, umjesto te prevencije? Ili ako vec mislite da su vasa djeca nesto posebno i drugacije od drugih nek odu tamo i budu uzor svima. Najlakse je zakljucat djete u sobu i onda znas di je bio, sta je radio. Onda si miran, a cim ode od kuce bude gori od ostalih jer dok je trebao bit vani, druzit se, nije mogao. Nidje veze

 • Ne nisam rekao da treba djecu zaključati, ali sam izričito rekao da taj dan ne idu u Borak i na slična mjesta. Sutra može ali taj dan ne. Jer će doći pod utjecaj onih sklonih alkoholu i drogi.

  • A sutra nema droge i alkohola? Di se to dijeli džabe droga i alkohol? U kojem vi svijetu zivite? Kad cete naucit da zabrana bilo cega samo radi suprotan efekt. Najslađe je zabranjeno voce.

 • 1.zabraniti lov i ribolov u borku
  2.zabraniti ulaz motornim vozilima u borak
  3.zabrana otvorenog plamena
  4.na ulaz staviti rampu

  da je u sloveniji plaćali bi ulaz

  Čuvati kao oči

  • jeb lo te plaćanje ulaza. još nam samo treba da se borak komercijalizira. za 20 godina ćemo i zrak plaćat. ako ne mogu roštilj zapalit u prirodi kakav mi je to život. navrnem tu zapadnjačku koncepciju na onu stvar

 • borak ivanj dragu put preko ljubotica sve do medini stanina puteve priko ljubotica sve do medini stanina tako pravac kruseva preko uzarica pravac crnac i cilu opcine ocistit i od naj manjeg komadica papira i i ostali barjaka sto vise po busljima to nek plate brijeski tajkuni podnevnicu i hranu dacima

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.