U subotu kreće isplata mirovina, a umirovljenicima će biti isplaćeno i povećanje

Sukladno Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju, mirovine za mjesec kolovoz će biti isplaćene preko Jedinstvenog računa trezora FBiH, u subotu 5. rujna 2020. godine.

Sve mirovine, ostvarene po Zakonu o MIO, s izuzetkom najviših i mirovina ostvarenih u 2020. godini, povećat će se za 2,8 posto s primjenom od 1. siječnja 2020 godine.

Odlukom o usklađivanju obuhvaćene su minimalne i zajamčene mirovine ostvarene i u 2020. godini, koje će se također povećati za 2,8 posto.

Korisnicima mirovina ostvarenih prema Zakonu o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja obrambeno oslobodilačkog rata, a prema odredbama navedenog zakona, mirovine će biti usklađene za 0,6% s primjenom od 1. siječnja2020 godine, s izuzetkom minimalnih mirovina koje se povećavaju za 2,8 posto.

Pored povećanih mirovina za mjesec kolovoz, korisnici će prilikom isplate, dobiti i razlike između isplaćene i uvećane mirovine za razdoblje od 1. siječnja do 31. srpnja 2020 godine.

Mirovinu za mjesec kolovoz će primiti  427.883 korisnika.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za kolovoz i razlike za prvih sedam mjeseci, s uračunatim troškovima, iznose oko 230 milijuna KM, priopćeno je iz FZMIO.

(www.jabuka.tv)


17 komentara

 • Ovo je usklađenje mirovina i to samo 50% sa troškovima života,a nije povećanje.
  Uzeli im poslodavci od plaće i nisu uplaćivali doprinose,ako i jesu ponekad minimalno nešto.
  Radili ljudu 40 godina i sa 65 godina ti daju 370 KM mirovinu,žalosno da umirovljenici ne mogu podmiriti obaveze i lijekove a od čega se hraniti,grijati i ostalo.

 • Koje laži da su mirovine male moj tata 38 god staža 371 marka a riješenje mirovinskoog 175 maraka jer su bile male uplate u mirovinski fond u ex jugi šta bi da im je mirovina 175 a dobro je jer je min mirovina 371i tako je svim umirovljenicima a bit će i budućim jer su male uplate

 • Super, dodatnih 10 KM na moj račun.
  Dvije mirovine, jedan poslanički paušal!
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

   • Anonimno u 14:35 živi za taj dan zašto jer je odradio 15 godina (ako je) i dobio 371 KM mirovinu a onaj tko je odradio 40 godina dobio je SAMO 465 KM mirovinu.
    25 godina je morao više raditi od njega a dobio SAMO
    94 KM više od minimalne mirovine za 15 godina rada.
    Tuga.

  • Sramota meni ne moze biti za lijecenje na ovo 370 Km a ovu razliku neka odu na rucak Novalic i drustvo.Obzirom da sam u najboljem Tuzlansko kantone gbje nisu korumpirani .Onkolologija najjjbolji ste.Prijatno na kafi……..

 • Pametno u 12:57 hajde nas orosvjetli!
  Radio ti tata više id 38 godina i ima 371 KM jer mu poslodavci nisu ispravno uplaćivali doprinose tj.ako i jesu onda minimalne doprinose uplatili povremeno.
  Do rata su bile uplate redovna ali SAD se ne računaju sem da je radio te godine da bi namirio 40 godina.
  Id 1991 do 1997 nema uopće uplata pa onda ima samo uplate od 1997 godine do umirovljenja i sta će onda dobiti od mirovine?!Da je odradio 40 godina sa ex Yu i od rata dobio bi zajamčenu mirovinu od 465 KM a ovako je dobio 371 KM jer nije imao 40 staža.I sta ti je tu dobro,sta?

 • Dragi.moji umirovljenici doklen got nase firme daju placu 400 km a ostatak.na ruke mi cemo imat ovake mirovine. Jer u nas drzava ne fukcionira da ima svi bi radnici imali isplatne liste pa bi se vidilo sta ko uplacuje ,a sindikat radnika i ne postoji , tako ti u nas drzava fukcionira

 • Anonimno u 16:04 ima novaca da se nikako ne uplaćuju doprinosi .Kolike sebi isplaćuju plaće,dnevnice,odbori,auti,telefoni reprezentacija….
  već dali malo umirovljenicima a sebi po 2170 KM mirovine.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.