U subotu karnevalska povorka u Mostaru

Kao što je već tradicija i ove godine će se u Mostaru organizirati povorka povodom karnevala.

Datum održavanja karnevalske povorke je predviđen za subotu 22. veljače 2020. godine s početkom u 12.00 sati. Povorku će predvoditi Mostarske mažoretkinje i Hrvatska glazba Mostar.

Kako i priliči maškarama mažoretkinje i glazba će se za ovu priliku kostimirati sa tematskom maskom. Ove godine tema će biti “Svijet je lopta šarena” a u povorci će sudjelovati svi uzrasti Mostarskih mažoretkinja.

Povorci će se pridružiti i mališani iz Ustanove Dječji vrtići Mostar sa svojim jedinicama Kuća od Kamena, Radobolja, Rodoč, Ježeva Kućica iz jedinice Mrvica, a njihove teme kostima će biti pingvini,vitamini, glazba i note i znanstvenici.

Povorci će se priključili i Osnovna škola Cim sa svoje tri skupine a teme njhovih kostima biti će Likovni umjetnici, Jesenko i Gusari. U povorci će sudjelovati i Auto razglas Videoton .

Povorka će se formirati u ulici Nikole Šubića Zrinskog tj u Mostarskom Šetalištu. Vesela povorka će se kretati će se u smjeru prema zgradi Spajalica . Po dolasku kod zgrade Spajalice će se kretati ulicom kralja Tomislava u smjeru prema zgradi “Mostarka”. Na raskrsnici kod “Mostarke” skrenuti će Splitskom ulicom sve do zgrade bivše kirurgije. Od zgrade kirurgije će se kretati opet u smjeru prema Rondou .

Defile će se završiti ispred Hrvatskog doma Hercega Stjepana.

U slučaju lošeg vremena povorka će se prolongirati za nedjelju a u tom slučaju će javnost biti informirana na vrijeme, poručili su organizatori.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.