U subotu dodjela nagrade “Gordana Jelić” za volontera godine

Profesorica Tanja Babić iz Kiseljaka dobitnica je nagrade “Gordana Jelić” za volonterku 2018. godine, koju po prvi put dodjeljuje Zaklada fra Mladen Hrkać u Bosni i Hercegovini, a dodjela te nagrade i prigodno druženje bit će upriličeni u subotu, 29. prosinca, u Širokom Brijegu.

Tanju Babić je za volontera godine 2018. nominirala Srednja škola Ivan Goran Kovačić u Kiseljaku u kojoj je ona profesorica engleskog i hrvatskog jezika, no pokojnoj Gordani Jelić slična je ne samo po nastavničkom zvanju, nego i po razvijenom sluhu za društvene potrebe.

Inače, Zaklada fra Mladen Hrkać dodjeljuje nagradu “Gordana Jelić” istaknutim pojedincima, organizacijama civilnog društva i institucijama iz Bosne i Hercegovine koji su zaslužni za promicanje volonterstva zahvaljujući svojim volonterskim akcijama te nesebičnim djelovanjem, predanošću i entuzijazmom usmjerenom na razvitak zajednice u kojoj žive ili djeluju.

Nagrada nosi ime “Gordana Jelić” u čast preminule profesorice psihologije i pedagogije iz Širokog Brijega čiji je volonterski doprinos i angažman u radu humanitarne udruge “fra Mladen Hrkać” nemjerljiv.

Profesorica Gordana Jelić je inicijator i začetnik provedbe modela pomoći putem trajnog naloga – jednog od najvažnijih modela pomoći koji je danas temelj opstojnosti, rada i i djelovanja humanitarne udruge “fra Mladen Hrkać”, prenosi Fena.

Dodjela nagrade će biti upriličena u novoadaptiranom sjedištu Zaklade fra Mladen Hrkać u Širokom Brijegu u Ulici Fra Didaka Buntića, s početkom u 18 sati, priopćeno je iz spomenute zaklade.

O dobitnici nagrade, profesorici Tanji Babić

Tanju Babić je za Volontera godine 2018. nominirala srednja škola Ivan Goran Kovačić u Kiseljaku u kojoj je Tanja profesorica engleskog i hrvatskog jezika, no pok. Gordani Jelić slična je ne samo po nastavničkom zvanju nego i po razvijenom sluhu za društvene potrebe. Tanja je istaknuta kao djelatnik koji podiže ugled općine Kiseljak i same škole te razvija pozitivnu sliku o ustanovi, njihovim djelatnicima i učenicima, a to čini prenošenjem svoje ljubavi prema humanitarnom radu na učenike i kolege.

Profesorica Tanja Babić iz Kiseljaka, dobitnica je nagrade “Gordana Jelić” za volonterku godine

Kao voditelj sekcije volontera srednje škole Ivan Goran Kovačić organizirala je rad s djecom s poteškoćama u učenju i razvoju u ustanovi ERC Duga Kiseljak. Također pruža svoju svesrdnu pomoć Udruzi roditelja “Naša djeca” u organizaciji humanitarnih manifestacija raznog tipa.

Osim toga, Tanja je neumoran pokretač akcija podjele paketića za prigodne blagdane, besplatnih radionica iz engleskog jezika i na teme poput vršnjačkog nasilja, volonterstva, igrokaza, predstava čiji prihod je usmjeren u humanitarne svrhe i sl. U općinama Kiseljak i Kreševo pokrenula je akciju skupljanja pomoći za učenike osnovnih škola koji nisu u mogućnosti platiti užinu.

Njezina želja za pozitivan utjecaj u društvu tu ne staje, Tanja je i idejni začetnik i voditelj Facebook grupe “Pomoć svima koji je trebaju, i naše malo je nekome puno”. Grupa ima za cilj otkriti sve one kojima je potrebna pomoć i u suradnji sa članovima grupe koji nude ono što imaju donirati, realizirati tu pomoć.

Broj članova grupe je oko 700 osoba i u stalnom je porastu. Mnogo je pomoći koja se pruža u okviru ove grupe, a ističemo pomoć u obnovi izgorene obiteljske kuće umirovljenika iz Fojnice, a svakodnevno se pomaže obiteljima s većim brojem djece, djeci bez roditeljima i ostalim najosjetljivijim članovima društva.

Ljepotu i sreću koja proizlazi iz volontiranja i darivanja sebe za razvoj društva Tanja je spoznala u punom smislu i ne može je se nasititi što potvrđuje i to da je u okviru škole organizirala obilježavanje Dana borbe protiv dječjeg karcinoma i karcinoma dojke, provela akciju “Srce za Olju” za prikupljanje sredstava za operaciju bivše učenice, te da predano skrbi o brojnim potrebitim osobama i surađuje sa udrugama i ustanovama s ciljem pokretanja pozitivnih promjena u društvu.

Zaklada “Fra Mladen Hrkać” proglasila volontera godine

Tanja se ističe i po ozbiljnom pristupu volonterskom radu, transparentnom i inovativnom pristupu u razvoju volonterskih programa i radionica te korištenju modernih načina komunikacije i edukacije novih generacija.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.