U srijedu i dalje minusi, snijeg moguć i u Hercegovini

U Bosni i Hercegovini u srijedu ujutro je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slab snijeg pada na sjeveru, sjeveroistoku i sjeverozapadu Bosne, kao i na jugoistoku Hercegovine.

Temperature zraka u 7.00 sati: Sokolac -22 stupnja, Kupres -21, Bjelašnica, Bugojno, Drvar, Goražde, Ivan-sedlo -18, Sarajevo, Zenica -17, Livno, Srebrenica -15, Jajce -14, Banja Luka, Prijedor, Sanski Most -13, Bihać, Tuzla -12, Doboj, Gradačac -11, Bijeljina, Zvornik -10, Mostar, Trebinje -5, Neum i Stolac -4.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 1 hPa je niži od normalnoga i lagano raste.

U BiH u srijedu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postupno smanjenje oblačnosti do kraja dana i u večernjim satima. Povremeno i sa slabim snijegom bit će na sjeveru, sjeveroistoku Bosne, kao i na jugoistoku Hercegovine. Vjetar u Bosni slab zapadni, a u Hercegovini slaba bura. Dnevne temperature od -12 do -5, na jugu od -2 do 3 stupnja.

U Sarajevu će danas biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko -10 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnoga hidrometeorološkoga zavoda BiH.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Malo vas zeza o ovaj tlak. Normalan tlak iznosi 1013hPa. Ili mozemo zaokruziti na 1000hPa
    1 hPa je 100 Pa sto znaci da od 944 hPa do normalnog tlaka treba jos 56 hPa a ne kao sto ste vi naveli 1 hPa.
    Za urednika Jabuka tv.

  • Normalan tlak nije svugdje isti. Kad se uzima stupac normalnog tlaka zraka od 1013 hPa misli se na stupac tlaka zraka na morskoj obali, no i na morskoj obali tesko da ce se potrefiti taj i toliki stupac tlaka zraka, uvijek je to negdje otprilike vise ili manje ovisno i vremenskim prilikama.

  • Pa normalno da nije tlak svugdje isti i normalno da ovisi o nadmorskoj visini, al se radi o pogresnoj pretvorbi mjernih jedinica. Eto to.

Komentiraj: