U srijedu Caritasovo savjetovališta za zapošljavanje mladih u Mostaru

Caritas biskupije Banja Luka i Caritas biskupija Mostar – Duvno i Trebinje – Mrkan, u okviru projekta “Your Job” kojeg financira Austrijska razvojna agencija i Caritas Austrije, otvorit će sljedeći tjedan u Mostaru i Banjoj Luci Caritasova savjetovališta za zapošljavanje mladih.

U Mostaru će savjetovalište biti otvoreno u srijedu, 9. listopada, u Centru za djecu, mlade i obitelj – SPES, a u Banjoj Luci, u ponedjeljak, 7. listopada, u Caritasu biskupije Banja Luka.

Sudionicima će biti predstavljen novi Caritasov projekt Your Job – Youth Overcoming Unemployment Regionally through Job Opportunities on the Balkan (Regionalni projekt potpore mladima pri zapošljavanju na Balkanu), kojeg financira Austrijska razvojna agencija i Caritas Austrije.

Svrha je projekta pružiti potporu mladima pri zapošljavanju kroz pristup profesionalnoj orijentaciji, prvom radnom iskustvu, kao i mogućnosti za pokretanje vlastitog poduzeća.

Projekt se provodi u Albaniji, BiH, Kosovu i Srbiji. U Bosni i Hercegovini projekt provodi Caritas Bosne i Hercegovine s Caritasom biskupije Banja Luka i Caritasom biskupija Mostar – Duvno i Trebinje Mrkan.

Austrijska razvojna agencija ADA i Caritas Austrije investirat će za realiziranje projekta Your Job u Bosni i Hercegovini 725.158,86 maraka.

Kroz provedbu projektnih aktivnosti omogućit će se zapošljavanje 30 pripravnika, podijeliti šest grantova/financijskih potpora mladima za otvaranje biznisa, potom organizirati obuke za stručno osposobljavanje mladih, otvoriti dva inkubatora poslovnih ideja i dva savjetovališta za mlade u Mostaru i Banjoj Luci.

Prilikom otvaranja savjetovališta sudionici će biti u prigodi upoznati se s planiranim aktivnostima projekta, mogućnostima koje se nude nezaposlenim mladima, te dobiti konkretne informacije o načinu rada savjetovališta, priopćili su organizatori.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Javite se u naj jace stranke SDA i HDZ i stvar rijesena. Trazite preporuku stranackih sefova. Nista vam vise ne treba. Posao se izmisli po zelji i skolskoj spremi koju imate ili nemate…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.