U Srbiji se vodi istraga o mogućoj rusko-srpskoj špijunskoj aferi

Predsjednica srbijanske vlade Ana Brnabić izjavila je danas da se srbijanska vojno-sigurnosna agencija (VBA) bavi mogućom špijunskom aferom u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente te da će kasnije tijekom dana imati više informacija o tome jer je predsjednik Aleksandar Vučić zatražio istragu.

Razgovarala sam s predsjednikom (Aleksandrom) Vučićem, on je dao nalog VBA da slučaj ispita. Još nemamo sve podatke, ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas, rekla je Brnabić za “Blic”, navodeći da očekuje sve informacije tijekom dana.

Predsjednik je sazvao sastanak u svojstvu vrhovnog zapovjednika Vojske Srbije i izvijestit će nas o rezultatima istrage, navela je Brnabić.

Izjavu srbijanske premijerke “Blic” na svom internet portalu ocjenjuje kao potvrdu navoda u tekstu koji je u današnjem tiskanom izdanju taj list objavio o špijunskoj aferi. U njoj je navodno ruski diplomat i pripadnik vojne-obavještajne službe Georgij Kleban akter snimke na kojoj se vidi kako daje novac visokopozicioniranom dužnosniku Srbije.

Snimka je na objavljena na Youtubu 17. studenog, a njezina autentičnost je potvrđena, naveo je “Blic”.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.