ŽZH: U školama su ostala slobodna još 244 mjesta

Učenici završnih razreda osnovnih škola koji će zbog loših ocjena morati na popravni ispit mogu odahnuti ako se pitaju hoće li za njih biti mjesta za upis u srednju školu. Prema informacijama koje smo dobili od ravnatelja srednjih škola iz četiri općine ove županije, u svakoj školi ima slobodnih mjesta i to za razna zanimanja.

Mjesta ima

U Srednjoj strukovnoj školi Ruđera Boškovića Ljubuški, prema riječima ravnatelja prof. Ivana Šaravanje, slobodnih mjesta ima u sljedećim zanimanjima: ekonomski tehničar 15 mjesta, prodavač 20, te automehaničar-vodoinstalater ukupno 17 mjesta. Gimnazija Ljubuški je već u prvom upisnom krugu popunila svih 90 slobodnih mjesta.

U svim zanimanjima ima slobodnih mjesta i u Srednjoj školi Antuna Branka Šimića Grude. Prema riječima ravnatelja Mladena Leke, Gimnazija koja će u novoj školskoj godini imati formirana tri odjeljenja po 30 učenika, za treći upisni krug ima slobodnih 12 mjesta. Za one učenike koji se odluče za farmaciju slobodno je osam mjesta, a toliko je slobodnih mjesta i za medicinske sestre u ovoj školi. Slobodnih mjesta za komercijaliste je sedam, a po šest je slobodnih mjesta za zanimanje građevinski tehničar te ekonomski tehničar. Kombinirani razred kuhari i konobari prima još deset učenika.

Kada je riječ o Srednjoj školi Posušje, od četverogodišnjih zanimanja slobodnih mjesta ima za zanimanje ekonomist, njih 27, a 15 je slobodnih mjesta za zanimanje računalni tehničar u strojarstvu, dok je za buduće tehničare u telekomunikacijama i promet ostalo još 15 slobodnih mjesta. Od trogodišnjih zanimanja deset je slobodnih mjesta za zanimanje instalater grijanja i klimatizacije, a ova će srednja škola u trećem upisnom krugu moći primiti još 16 budućih frizera.

3. upisni krug 22. kolovoza

Srednja strukovna škola Široki Brijeg posljednja je koju smo kontaktirali kako bismo doznali u kojim zanimanjima te s kolikim brojem slobodnih mjesta raspolažu. Kako nam je rekao ravnatelj ove obrazovne ustanove Marinko Zeljko, slobodnih mjesta, njih pet, ima još za zanimanje ekonomist, a 12 je slobodnih mjesta za zanimanje komercijalist, a za ukupno dva odjeljenja prodavača slobodno je još 20 mjesta, a kod zanimanja automehaničar ima još 15 slobodnih mjesta. Kontaktirajući ravnatelja Gimnazije fra Dominika Mandića Široki Brijeg Miroslava Bošnjaka doznajemo da su oni ove godine planirali upisati pet odjeljenja prvog razreda, ali zbog velikog interesa djece za upis u ovu školu, formirat će se ukupno šest odjeljenja. Za kraj kažimo kako će treći upisni krug biti održan 22. kolovoza.

(Dnevni list)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.