U SKB Mostar predstavljena knjiga “Zdravstvena njega djeteta”

U petak 9. srpnja, u Klinici za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar predstavljena je knjiga “Zdravstvena njega djeteta” koju su napisale prof. dr. sc. Darinka Šumanović-Glamuzina i doc. dr. sc. Marjana Jerković-Raguž u suradnji s Marinom Pandža, Jagodom Lesko i Tamarom Miličević, diplomiranim medicinskim sestrama.

Govoreći o knjizi, prof. Šumanović – Glamuzina istaknula je zadovoljstvo zbog činjenice kako je na prostoru Bosne i Hercegovina ovo iznimna knjiga koja objedinjuje sve teme vezane za zdravstvenu njegu djeteta, teorijske i praktične, te će, po riječima recenzenata knjige, vrijednost ovog djela tek biti prepoznata.

Zapravo, radi se o jednom kvalitetnom udžbeniku koji je namijenjen za liječnike, medicinske sestre,tehničare kao i studente, kako Medicinskog fakulteta tako i Fakulteta zdravstvenih studija, pojasnila je prof. Šumanović-Glamuzina te posebno istaknula izuzetan doprinos ovoj knjizi u vidu priloga koje su napisale medicinske sestre, Marina, Jagoda i Tamara.

Knjiga je sažetak dugogodišnjeg stručnog i znanstvenog rada autorica. Ovo je zapravo samo temelj na kojem djelatnici Klinike za dječje bolesti SKB Mostar mogu dalje izgrađivati kuću znanja i humanizma, zaključila je prof. Šumanović-Glamuzina.

Zadovoljstvo zbog izdanja ove knjige također je iskazala doc. dr. sc. Marjana Jerković-Raguž koja zajedno s ostalim kolegama s Klinike za sljedeću godinu već radi na pripremi nove knjige.

Knjiga je predstavljena u skromnom ambijentu Klinike za dječje bolesti uz nadu da će predstavljanje sljedeće knjige biti upriličeno u novoj zgradi pedijatrije, kako bi usvojena teorijska i praktična znanja mogli primjenjivati u uvjetima koje zaslužuju i pacijenti, a i pedijatrijski djelatnici.

(www.jabuka.tv)7 komentara

  • Divno. Čim se rodi šikneš mu dozu otrova pa kad progovori još jedna onda kad zamuca da se popravi malo. Onda proglasiš autoimunu bolest koja veze nema sa cjepivom naravno. Samo u Americi 1 od 33 je autistično trenutno. Ali to nema.veze sa cjepivom naravno. Samo igla dite spašava . Nista imunitet . Zivili pedijatri ajmo pljesak.

    • To znači da je 3% Amerikanaca autistično!? Eno i u Mostaru u bolnici sve puno pacijenata od nuspojava cijepljenja, a mrtve lopatom tovare na kamione. Toliko ima posla oko nuspojava da je 50% kadra na odmoru.

  • Cijepljenje je najveci izum modernog čovjeka…a autore stranica logicno.com i sl stranica osuditi za lingvisticki fašizam, zaglupljuje ne odveć pametne ljude

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.