U Širokom Brijegu započela radionica o mogućnostima financiranja projekata iz EU fondova

“Mogućnosti financiranja projekata iz EU fondova i osnove upravljanja projektnim ciklusom“ naziv je dvodnevne radionice koja se u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg održava u organizaciji Udruge Demokratska inicijativa mladih – DIM. Voditelj radionice jedan je od vodećih stručnjaka u regiji za EU fondove Tonći Lučić. Lučić izlaže o mogućnostima koje se pružaju kroz primjere uspješno osmišljenih i provedenih projekata financiranih iz EU fondova.

Cilj radionice je koristeći primjere iz prakse, upoznati polaznike s ukupnim procesom upravljanja projektnim ciklusom, od osmišljavanja projektne ideje do njene potpune realizacije. Polaznici radionice su predstavnici županijskih i gradskih institucija vlasti, kao i članovi udruga mladih i građana. Generalni pokrovitelj radionice je Predsjedništvo Mladeži HDZ BiH.

Na otvaranju radionice prisutnima su se obratili gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević i predsjednik Mladeži HDZ BiH Vedran Kožul. Gradonačelnik Kraljević istaknuo je kako su ovakve radionice pozitivna priča za zajednicu u kojoj živimo te ih stoga Grad Široki Brijeg uvijek podržava. Predsjednik Mladeži HDZ BIH Vedran Kožul naglasio je kako je Mladež HDZ BiH proeuropska organizacija koja će uvijek podržavati ovakve projekte, jer je njihov krajnji cilj uspješna realizacija projekata putem EU fondova koji će doprinijeti svekolikom razvoju.

(www.jabuka.tv)


19 komentara

 • da mi je jednom vidjet vijest : tad-i-tad ĆE ZAPOČET radionica, a ne uvijek ZAPOČELA radionica!! kako bi prosječan građanin trebao znat za ovo? a di je ovo najavljeno? ili je to samo za probrano društvo …

 • Udruge Demokratska inicijativa mladih – DIM je ako se ne varam jedna od tri udruge članice Vijeća mladih Grada Širokog Brijega. Na fotografijama ne vidim predstavnike Vijeća mladih niti predstavnika druge dvije članice udruga Odred izviđača ili EKO-ZH. O ovome nije bilo obavjesti. Priopćenjem su samo šturo navedene udruge mladih. Nigdje gore navedenih članova. Samo mladež HDZ-a. Super za radionicu, svaka čast, samo bi trebalo pozvati i članove Vijeća mladih

 • Bilo je članova Vjeća mladih, samo je “nenamjerno izostavljeno” da su uopće sudjelovali. Što je problem staviti da je DIM član Vijeća mladih. Većina nema pojma o udruzi DIM

 • Bilo je predstavnika Vijeća mladih, samo su “nenamjerno izostavljeni” iz priopćenja. I što je problem navesti da je DIM članica Vijeća mladih

 • Pa pise li lijepo predstavnici udruga mladih i gradjana. Ne mora se svatko posebno imenovati.
  Projekt je za pozdraviti, ostalo je manje vazno.

 • Bravo za Širokobriješku mladež, mada neki još uvjek koriste terminski recidiv iz jednog mračnog doba tzv. omladina, i pate za radnim akcijama. A sad poletite i na slijedećim izborima dajte glas platformašima i s njima putujte u prošlost. Mi idemo dalje u bolju budućnost. Danas smo pokazali sav naš potencijal koji je baziran na obrazovanju i izvrsnom poznavanju stranih jezika. Uskoro očekujemo donošenje strategije za povlačenje novca iz pretpristupnih fondova EU. Planiramo i osnivanje komisije koja bi razmatrala tu tematiku i pomogla našim ljudima da smisle ideju i izrade projektnu dokumentaciju. Svi podržimo HNS i pokažimo koliko smo jaki.

  • a jesu li ova događanja samo za mladež hadezea ili smije još netko doć? što ne objavite na vrijeme da će se ovo događati, kako vam nije neugodno da je pola učionice prazno? ili je važnije da si u hadezeu nego da si hrvat?

 • Poštovani,
  kao prvo želim naglasiti da inače ne komentiram članke, ali ću ovaj put napraviti iznimku. Za razliku od većine komentirati ću s potpisom.
  Želim se zahvaliti DIM-u na hvalevrijednom projektu u koji je uključeno i Vijeće sa svojim predstavnicima (3).
  Hvala i nepoznatim građanima koji se brinu za naše interese, ali im poručujem da se ne moraju brinuti o takvim stvarima.
  Želim poslati jednostavnu poruku svim čitateljima naših lokalnih portala, u ovom slučaju Jabuka.tv.
  Nemojte pisati negativne komentare kada niste informirani o nečemu ili uključeni u nešto.
  Zašto ne bismo bili potpora jedni drugima, pogotovo po pitanjima mladih i aktivnosti mladih? Zašto samo tražiti negativne stvari pa čak i ako ne postoje? Zašto?
  Nije moguće uključiti svakoga u sve, ali ja jamčim da se to radi što je bolje moguće.
  Žao mi je što sam se “okomio” na jednu osobu i ne kažem da ste vi najveći zločinac u gradu, već kažem da ste pod utjecajem mentaliteta koji se pod hitno mora mijenjati.
  Neću duljiti.
  Ako vam se nešto sviđa napišite to. Ako vam se nešto ne sviđa pitajte, uključite se, kontaktirajte nas i pomozite nama i bilo kome drugome da se to popravi. Zaboravite negativnosti koje nikome ne pomažu, već obeshrabruju mlade ljude voljne za rad.
  Hvala svima na izdvojenom vremenu dok ste ovo čitali, nadam se da nisam bio previše dosadan.

  Srdačan pozdrav,
  David Naletilić,
  predsjednik Vijeća mladih grada Širokog Brijega 🙂

  • Pozdrav Davide i čestitke na hrabrosti da se potpišeš – malo ljudi ostavlja ime među anonimnim žugatorima kakav sam i ja. Imam ja pitanje na tragu prethodnih komentara: zašto se nigdje unaprijed ne objavi da se ovakve stvari organiziraju? Ako proguglaš naslov, najraniji spomen je prije dva dana u 6h(!) na FB stranici Mladeži HDZa. Tako ostavljate dojam da je to interna stvar HDZa, a ako je tako – onda se nemojte pozivati na opće dobro, promjenu mentaliteta i rad za dobrobit hrvatskog naroda. Ako nije, onda se potrudi da djelovanje Vijeća bude transparentnije npr. obzirom da se održava u knjižnici, koja je javna ustanova financirana od svih nas – tada je najprirodnije da je tjedan-dva unaprijed najavljeno na službenim stranicama općine. Unaprijed hvala na odgovoru!

 • Uskoro očekujemo donošenje strategije za povlačenje novca iz pretpristupnih fondova EU.

  Nos Vas djava Titina mladezi. Vas 25 u dvorani i čitav grad o tome ništa ne zna. Ko ni za žake para što su vam ćaće dijelile međuse.

  • Kao prvo, ako se netko anonimno potpiše s Mladež HDZ-a ne mora značiti kako je to netko iz Mladeži, ali to je manje bitno u ovoj priči.
   Kritike su dobrodošle ako su konstruktivne. Glavna kritika ovdje je kako građani nisu u pravoj mjeri bili upoznati s radionicom. Kritika stoji. Međutim, kod ovakvih radionica postoji optimalan broj polaznika jer ista ima vjerujem i praktični dio i ne može imati bezbroj polaznika. Nadam se kako će organizatori ukoliko je bilo dobro, ponovno organizirati istu radionicu te na nju pozvati i ostale zainteresirane.

 • Oprostite zbog neiformiranosti, u pravu je David (predsjednik Vijeća mladih Grada ŠB).
  Spomenuti da Vijeće mladih sudjeluje u radionici je super, ali ih ne trebai ni izostaviti kao da su oni
  nepodobni ili što već. Ipak su oni predstavnci mladih u ŠB. OK DIM je organizirao ali ne uplatetat politiku u ovo i dobivati političke bodove, na tom se trebaju oslanjati ovakve hvalevrijedne radionice. Mladima pružimo podršku. Prvo i osnovno, mladi nemaju prostor za svoje djelovanje. U Duhanskoj su koristili derutan prostor koji nije na ponos gradu kao što je Široki Brijeg.
  Uvijek kažete “Široki na prvom mjestu” Široki su i mladi ovog gradanaša budućnost. Mislim da im osiguranjem prostora (pri tome ne mislim na ured površine 15m2, već na prostor za održavanje većih kulturnih manifestacija) pružamo priliku da se negdje druže, a ne borave u zadimljenim kafićima i kladionicama.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.