U Širokom Brijegu se otvara studij grafičkog dizajna

Akademija likovnih umjetnosti Široki Brijeg Sveučilišta u Mostaru od sljedeće akademske 2019./2020., vrši upise na novi diplomski studij grafičkog dizajna.

Diplomski studij grafičkog dizajna pokrenut je u suradnji sa Sveučilištem Sjever, Sveučilišnim centrom Varaždin čiji profesori će držati kolegije iz tehničkog područja kao i profesori Grafičkog fakulteta u Zagrebu. Kolegije iz umjetničkog područja držat će profesori i asistenti Sveučilišta u Mostaru, prvenstveno Akademije likovnih umjetnosti, prenosi Radio Široki Brijeg.

S obzirom na kvalitetu nastavničkog kadra s Akademije najavljuju kako će to biti jedan od najkvalitetnijih studija grafičkog dizajna u BiH i šire. O kvaliteti rada i prepoznatljivosti širokobriješke Akademije svjedoči i poziv ugledne međunarodne ICDO organizacije za kulturnu raznolikost u sjedištu UN-a u Beču, gdje je u ponedjeljak 15. travnja otvorena izložba profesora i diplomiranih studenata redovitog i doktorskog studija i biti će otvorena za veliki broj posjetitelja do 26. Svibnja. Nakon Beča izložba se seli u Varaždin i Koprivnicu.

Diplomski studij grafičkog dizajna mogu upisati studenti Akademije likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu koji su završili jedan od smjerova na preddiplomskom studiju slikarstva, kiparstva i grafike, kao i studenti drugih Akademija i srodnih institucija u zemlji i inozemstvu sa završenim preddiplomskim studijem.

Također, studij mogu upisati i studenti koji su završili preddiplomski studij iz tehničkog područja i područja društvenih i prirodnih znanosti uz mogućnost polaganja razlikovnih kolegija o čemu će odlučivati nadležno povjerenstvo.

Diplomski studij grafičkog dizajna traje četiri semestra i nosi 120 ECTS bodova, a sve dodatne informacije zainteresirani kandidati mogu pronaći na službenoj web stranici Sveučilišta u Mostaru i Akademije, na službenoj facebook stranici Akademije na kojoj će se također oglašavati informacije vezane uz studij, te na službenoj mail adresi [email protected].

Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru respektabilna je i jedina umjetničko-nastavna sastavnica Sveučilišta koja je u 22 godine postojanja ostvarila zavidne rezultate na području umjetničke edukacije kroz preddiplomski studij s tri smjera i četiri diplomska studija te doktorskim studijem ”Ars Sacra” jedinim takve vrste u svijetu, kazao je doc. dr. sc. Svetislav Cvetković.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

 • Štancanje studija kao na pokretnoj traci se nastavlja? Stvarno mi nije jasno kako nitko ne diže glas protiv ovoga? Pojeidnci se ponašaju kao da je dovoljno sklepati na brzinu prostore za nastavu i nastavni kadar i imat će fakultet. Da nije smiješno bilo bi žalosno.

 • Ovo sam oduvijek želio, pa ću pokušati upasti. Jedino ako sve pozicije ne zauzmu tatini sinovi sa partijskom iskaznicom SKJ/HDZ.

 • Tek će se osnovati i bit ce najbolji u regiji čim se osnuje? Od kada ovaj smjer postoji u Zagrebu na Grafičkom fakultetu, pa zar milsite da su profesori u Zagrebu levati pa ćete vi preko noći okupiti 10 puta bolji profesorski kadar, bolje opremiti predavaonice, labaratorije itd? Ispadate smješni, ali želim Vam sve najbolje!

 • Kome fakulteti? Gdje će raditi ti ljudi?
  Roditelji, da sam na vašem mjestu, djeci bi govorio NEMOJ UČIT, JER ĆEŠ TAKO I TAKO RADITI!
  Čuj uci, inace ces cijeli zivot raditi?
  A kao sa faxom neces?
  Sta je fora, sjediti u uredu za 900 KM?
  BOLJE U NEKOJ SOLIDNOJ FIRMI NEKU FIZIKALU ZA TE PARE RADITI.
  BAR MOJE MISLJENJE.
  DJECO NE IDITE NA FAX!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.