U Širokom Brijegu predstavljena Humanitarna udruga 'fra Mladen Hrkać'

U kinu Borak u Širokom Brijegu večeras je održano prvo službeno predstavljanje Humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“ u Bosni i Hercegovini.

Prisutnima u kinu Udrugu su predstavili fra Ante Marić i Ivan Soldo, predsjednik iste. Fra Ante Marić se u svome govoru dotaknuo životopisa franjevca čije ime Udruga nosi i njegove cijeloživotne borbe za one najpotrebitije. Predsjednik Ivan Soldo nazočne je upoznao sa detaljnim planom i aktivnostima koje Udruga provodi s ciljem podmirivanja osnovnih životnih potreba osoba sa zdravstvenim poteškoćama i njihovih obitelji koje žive izvan Hrvatske.

– Kada bi samo izdvajali jednu do dvije marke mjesečno za ovu Udrugu omogućili bi joj da ima stalne prihode kojima bi uspijevala omogućavati brigu za one najpotrebitije koji dolaze na liječenje u Zagreb, kazao je u svome govoru Soldo.

[youtube id=”BikVTACGTZw” width=”600″ height=”350″]

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkac“ osnovana je u lipnju ove godine u Zagrebu s ciljem pomaganja osobama sa zdravstvenim poteškoćama i njihovim obiteljima koji žive izvan Hrvatske, a dolaze na liječenje u Zagreb. Svi korisnici pomoći koji dolaze na liječenje u Zagreb, na raspolaganju imaju smještajne kapacitete u čijoj neposrednoj blizini se nalazi većina medicinskih institucija i ostali vani sadržaji što njihov boravak u Zagrebu čini mnogo jednostavnijim. Glavni ciljevi djelovanja Udruge su prepoznavanje potreba osoba sa zdravstvenim poteškoćama i njihovih obitelji, poboljšanje kvalitete skrbi te pružanje adekvatne pomoći njima i njihovim obiteljima u vidu smještaja, prijevoza, administracije, prehrane te uvjeta školovanja tijekom njihovog boravka u Zagrebu.

U glazbenom dijelu večeri nastupila je ženska vokalna skupina „Tibia“ i glazbenica Lucija Zovko, dok su svi nazočni imali priliku dati svoje dragovoljne priloge za pomoć najpotrebitijima, te popuniti pristupnicu Udruzi.

Više informacija o radu i aktivnostima Udruge možete pronaći na našoj službenoj web stranici www.humh.hr.

Pogledajte fotogaleriju:

humh_2

humh_3

humh_4

humh_5

humh_6

humh_7

humh_8

humh_1

(www.jabuka.tv | Foto: Ivan Kraljević)

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.