U Širokom Brijegu predstavljanje najbolje knjige o Domovinskom ratu

Predstavljanje knjige ”Admiralovi zapisi – O pobjedi i ljubavi” autora admirala Davora Domazeta – Loše, u multimedijskom obliku, održat će se u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu u ponedjeljak 23. studenoga 2015. s početkom u 18.30 sati.

Knjiga ”Admiralovi zapisi – O pobjedi i ljubavi”, autora admirala Davora Domazeta – Loše je knjiga koja je posvećena dvadesetoj obljetnici Oluje – operacije koja je simbol hrvatske pobjede i hrvatske opstojnosti. Posvećena je i tristotoj obljetnici slavne pobjede Sinjana nad Osmanlijama po zagovoru Čudotvorne Gospe Sinjske.

Knjiga ”O pobjedi i ljubavi”, nije knjiga o jednom hrvatskom admiralu, iako nosi naslov ”Admiralovi zapisi”, nego je knjiga o hrvatskoj vojnoj pobjedi nad jugoslavenskim komunističkim totalitarizmom, o pobjedi u teškoj političkoj i diplomatskoj bitci na ”velikom ratištu”.

To je knjiga u kojoj je ispričana priča tko je uistinu bio drug Tito. To je knjiga koja govori o novom oživljavanju Tuđmanovog političkog nasljeđa.

To je knjiga koja ukazuje, da je prijeko potrebno, da hrvatski narod prestane trpjeti tutorstvo nad svojim domoljubljem, i da mu ti isti tutori tumače prošlost, kako bi mu kontrolirali budućnost.

To je knjiga o manje vidljivoj strani Domovinskog rata i stvaranja hrvatske države, ali i post ratovskom ”dalekosežnom prožimanju” kojim se nastoji krivotvoriti, i povijest, i događaje u njima.

To je knjiga, koja o pričama o jednom životu, priča priče o dobrim i lošim momcima, o zaslužnicima, ali i o ”mangupima u našim redovima”. Ne da bi se ovi potonji podaštavali, ne to nikako, nego da se pokaže da čovjek i na zabludu ima pravo, i da to nije grijeh, ali je grijeh u zabludi ustrajati.

To je knjiga koja je 6. listopada 2015. godine proglašena najboljom knjigom o Domovinskom ratu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.