U Širokom Brijegu otvorena XVII Međunarodna izložba “Privatno i javno”

Sinoć je u Širokom Brijegu otvorena XVII Međunarodna izložba “Privatno i javno” 2019., jednovečernja likovna manifestacija koju svakog ljeta organiziraju Dragana i Nikola Vučković sa svojom Udrugom likovnih umjetnika En Face.

Izložba na kojoj su sudjelovala 34 autora/ice iz 6 zemalja-BiH, Hrvatske, Srbije, Švedske, Belgije i Gruzije postavljena je u vrtu obitelji Karoline i Dane Marušić na Puringaju.

Izložba je kao i ranije, ove godine bila u znaku mladih autora kojima su dodijeljene nagrade “Privatno i javno”, te dvije diplome-posebna priznanja žirija čiji su članovi bili akademski umjetnici i profesori s Likovnih akademija: prof. dr. Amela Hadžimejlić iz Sarajeva, dr. art. Ivana Ćavar iz Širokog Brijega, prof. Zoltan Novak iz Zagreba, Želimir Fišić, akademski slikar iz Vinkovaca i prof. Nikola Vučković akad. kipar, profesor na ALU Široki Brijeg i predsjednik ULU En Face.

Jednakovrijedne nagrade “Privatno i javno” dobile su mlade akademske grafičarke Nanda Agić iz Sarajeva za grafiku “Buđenje”  i Danijela Šušak iz Splita za grafiku “Apopleksija”, te akademski kipar Josip Ivešić iz Maglaja za drvenu skulpturu “Kosača”.

Dva posebna priznanja za inovativna likovna rješenja i aktualne sadržaje djela dobile su akademska kiparica Anja Rakidžija iz Splita za skulpturu “Brainstorm” i apsolventica slikarstva Tijana Savković iz Niša za multimedijalni rad “Ljupkosti sna o letenju”.

Anja Rakidžija i Josip Ivešić kiparstvo su diplomirali na ALU u Širokom Brijegu.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Ja, kao ugledni član zajednice u Širokom Brijegu sam se pojavio danas na toj izložbi i ostao sam osupnut vrhunskim djelima naših i stranih autora. I da, bio sam u odijelu sa kravatom.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.