U Širokom Brijegu otvorena Galerija “Vrba”

Galerija “Vrba” u nedjelju je svečano otvorena u Širokom Brijegu.

Otvorenje nove privatne galerije u Širokom Brijegu pratila je i prigodna izložba prodajnih radova, u koju je uključeno više umjetnika s područja Hercegovine.

Nazočnima se na otvorenju obratio Vladimir Mikulić Vava, koji je pohvalio i istaknuo vrijednost otvorenja nove kulturne ustanove u Širokom Brijegu.

Nakon njega Ivona Skočilić, osnivačica Galerije “Vrba”, izrazila je sreću što je projekt o kojemu je dugo sanjala stigao do kraja te je galeriju i prigodnu izložbu svečano proglasila otvorenima.

Moj san se napokon ostvario. Zahvaljujem svima na podršci, pogotovo mužu, mami i Mateji, rekla je Ivona Skočilić.

Osnivačica nove širokobriješke galerije za portal Jabuka.tv u ponedjeljak je dodala da je još uvijek uzbuđena zbog otvaranja Galerije “Vrba”.

Osnivačica galerije Ivona Skočilić

Zadovoljna sam i sretna, još uvijek uzbuđena. Baš je lijepo druženje bilo, nadam se da će tako i ostati, izjavila je širokobriješka akademska kiparica Ivona Skočilić.

Podsjetimo, akademska umjetnica sama je pokrenula ovaj projekt, iskoristivši obiteljske prostore uz samo korito rijeke Lištice i u samom središtu Širokog Brijega. Cilj cijelog projekta je približiti umjetnost ljudima i afirmirati mlade umjetnike, pomažući im da lakše dođu do kupaca i na taj način lakše osiguravaju vlastitu egzistenciju.

Umjetnici koji su izlagali na prvoj izložbi u Galeriji “Vrba”: Željko Koren, Hrvoje Pranjić, Tomislav Zovko, Mario Šunjić, Dijana Valenta Miloš, Romana Buhovac, Vladimir Mikulić Vava, Ivona Skočilić, Ana Šimić, Dario Pehar, Megi Kunštek, Sofija Naletilić- Penavuša, Boris Orenčuk i Tamara Herceg.

(www.jabuka.tv | Beat Čolak | Foto: Anita Musa)


26 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.