U Sarajevu skup i izvanredni sastanak povodom stradanja mlade doktorice

Neformalna grupa studenata psihologije, koja je prije sedam godina kreirala Facebook stranicu “Vi ovo dozvoljavate – za Editu i Selmu” kada su smrtno stradale Selme Agić i Edite Malkoč, pozvale su građane na mirni skup povodom stradanja mlade doktorice Azre Spahić.

Pozivamo vas na mirni skup odavanja počasti mladoj doktorici Azri Spahić, koja je ubijena u prometnoj nesreći u petak, u ulici Maršala Tita. Nažalost, ovakve skupove smo organizirali prije sedam godina kada su nedaleko od ovog mjesta, u prometnoj nesreći ubijene Selma Agić i Edita Malkoči, navodi se u objavi na Facebook stranici.

Istaknule su da ulice Sarajeva nisu sigurne te da postojeći zakonski propisi nisu adekvatni, javlja N1.

Institucije moraju preuzeti odgovornost i ponuditi rješenja. Nakon nepovratno otetih života – za ovo sve je već kasno, ali to ne znači da ćemo prihvatiti trenutnu situaciju, priopćile su organizatorice te dodale: Ovim skupom najprije želimo poslati poruku obitelji Azre Spahić da solidarno stojimo uz njih u njihovom gubitku i gubitku svih građana i građanki ovog grada.

Skup će se, kako je navedeno u objavi, održati u nedjelju u 18 sati na Marijin Dvoru, u ulici Maršala Tita, na mjestu prometne nesreće.

Održat će se i izvanredna sjednica Vlade Županije Sarajevo, koja bi kako je potvrđeno za N1 trebala početi u nedjelju u 11 sati.

Nakon sinoćnje tragedije do koje je došlo u sarajevskom naselju Marijin dvor, već se oglasio županijski premijer Nihad Uk, rekavši kako će učiniti sve da divlja vožnja po ulicama Sarajeva bude prošlost.

Trenutno u ŽS imamo 51 kameru, a osobno ću inzistirati da se novim kamerama pokriju nove lokacije u gradu, posebno mjesta nesreća poput sinošnje. MUP Županije Sarajevo dobit će i nova vozila, a uskoro počinje s radom na desetine novih policajaca. Sankcije povratnicima kad su prometni prekršaji u pitanju bit će najrigoroznije koje zakon dopušta.

U stalnom sam kontaktu s ministrom unutarnjih poslova KS Admirom Katicom, ministrom prometa ŽS Adnanom Štetom te našim policijskim komesarom. Dogovaramo mjere koje ćemo poduzeti. Ono što je neophodno koordiniramo i s drugim razinama vlasti. Javnost će o svemu biti blagovremeno informirana. Nitko nije pošteđen od nesavjesnih pojedinaca, neće ni oni biti pošteđeni od nas. To vam obećavam, naveo je Uk.

U subotu je održan i izvanredni sastanak u Upravi policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo.

Podsjećamo, Armin Berberović usmrtio je 25-godišnju Azru Spahić na pješačkom prijelazu u sarajevskom naselju Marijin Dvor, dok su druge dvije pješakinje zadobile teške povrede.

Prilikom događaja, u krvi je imao alkohola, a vozilom je upravljao bez vozačke dozvole.

Na sličan tragičan način prerano su ugašeni i životi 21-godišnje Selme Agić i 20-godišnje Edite Malkoč kada je na pješakom prijelazu na Marijin Dvoru, kod Filozofskog fakulteta, Sanjin Sefić, upravljajući automobilom koji je vozio brzinom od 105 kilometara na sat, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i odnio dva mlada života.

Mladoj doktorici iz Sarajeva život oduzeo pijani vozač bez vozačke dozvole

(www.jabuka.tv | Foto: N1)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.