U Sarajevu otvoren treći Dječji sajam

U petak, 11. studenoga 2016. godine u 14.00 sati, u sarajevskoj Skenderiji svečano je otvoren 3. Dječji sajam. Sajam su otvorili predsjednik Vlade Županije Sarajevo Elmedin Konaković i veleposlanica Dječjeg sajma Marija Hudolin s djecom.

Na festivalskoj pozornici prvi su nastupili djevojčice i dječaci iz ”Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju” i najavili smotru preko 1,000 mališana koji će nastupati tijekom tri dana sajma.

Nazočnima na otvorenju prva se obratila direktorica Dječjeg sajma Maja Kojundžić, koja je predstavila bogat sajamski program koji ove godine sadrži više od 60 izlagača, brojne edukativne radionice, zabavu, maskote, poklone, nagradne igre, sajamske popuste i igre namijenjene djeci uzrasta do 10 godina. Direktorica sajma istaknula je da sajam njeguje obiteljske vrijednosti i da mu je cilj okupiti roditelje i djecu u zabavi i veselju.

Predsjednik Vlade ŽS Elmedin Konaković, čiji ured tradicionalno daje podršku Dječjem sajmu, naglasio je da je Sarajevu i njegovim mališanima nedostajala ovakva manifestacija i da je siguran da će sajam postati tradicionalan projekt po kojem će glavni grad BiH između ostalih festivala biti prepoznatljiv. Dodao je da ga raduje vidjeti sretne i nasmijane mališane, te da mu je čast što baš on svečano otvara 3. Dječji sajam.

Nazočne je pozdravila i Marija Hudolin, veleposlanica 3. Dječjeg sajma sa svojih četvero mališana, ukazavši na važnost zajedništva unutar obitelji i kvalitetno provedeno zajedničko vrijeme roditelja i djece.

Počasni gosti otvorenja bili su članovi ”Dnevnog centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama u Visokom”, a čast da prvi nastupe i probiju led za tisuće mališana koji će prodefilirati sajamskom središnjom pozornicom pripala je djeci iz ”Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju”.

Sajam traje do nedjelje, 13. studenoga 2016. godine, a radno vrijeme je od 10.00 do 18.00 sati. Ulaz na sajam je besplatan.

Portal Jabuka.tv je medijski pokrovitelj Sajma.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.