U Sarajevu obilježena 28. obljetnica osnutka brigade HVO-a ”Kralj Tvrtko”

Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata Sarajevske županije koja okuplja osam županijskih, gradskih i općinskih udruga HVO-a, među kojima su i četiri temeljne Udruge HVO-a; dragovoljaca i veterana, obitelji poginulih i nestalih branitelja, HVIDR-e te Udruga nositelja ratnih odličja, u petak je u Sarajevu organizirala obilježavanje 28. obljetnice osnutka Brigade HVO-a ”Kralj Tvrtko” Sarajevo.

U spomen na poginule pripadnike ove brigade položeni su vijenci kod križa na groblju ”Sveti Josip”, a potom je u crkvi na Marijin Dvoru služena misa zadušnica koju je predvodio don Anto Ćosić.

Bivšim pripadnicima brigade i predstavnicima Udruga HVO-a pridružili su se i brojni dužnosnici Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH na svim razinama vlasti, kao i premijer Županije Sarajevo Mario Nenadić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Sarajeva Igor Gavrić, izaslanstvo županijskog ministarstva branitelja te veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Sabolić, priopćeno je iz Koordinacije.

Po podacima Koordinacije županijskih udruga, kroz Brigadu HVO ”Kralj Tvrtko” Sarajevo prošlo je 5.600 pripadnika. Njih 102 su poginula braneći Sarajevo, a više od 350 pripadnika brigade je ranjeno.

Uz odavanje počasti poginulim pripadnicima Brigade ”Kralj Tvrtko”, bivši pripadnici i predstavnici Koordinacije županijskih udruga odali su počast i nedavno preminulom Zdenku Markoviću, predsjedniku prve Udruge HVO osnovane u glavnom gradu BiH.

Dan ranije istu obljetnicu obilježila je i jedna od udruga koja nije članica Koordinacije.

U Mostaru svečano obilježen Dan hrvatskih vojnih invalida

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Borise Bokov sch ludače jebo te Zoran Hunček , ludjak kao i ti ! Vi bili zapovjednici, a niste znali ni pušku napuniti. Bokov (samoproklamirani student i elektro i matematike) – zapovjednik , a Zvonko Rais (pilot iz JNA i oficir) – običan vojak .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.