U Sarajevu obilježena 20. obljetnica stradanja Joze Leutara

U subotu je u Sarajevu polaganjem cvijeća na spomen-obilježju obilježena 20. obljetnica stradanja zamjenika ministra unutarnjih poslova FBiH i predsjednika Županijskog odbora vrhbosanske županijske organizacije HDZ-a BiH Joze Leutara.

Na spomen obilježju u Ali-pašinoj ulici u Sarajevu, vijence su, uz članove obitelji Leutar, položili i izaslanstvo HDZ-a BiH i HNS-a, prevođeno Miljanom Glamuzinom, glavnim tajnikom HDZ-a BiH, priopćeno je iz ŽO HDZ-a BiH Vrhbosna.

Izaslanstvo su još činili i Mijo Matanović, član Predsjedništva HDZ-a BiH i zastupnik u Zastupničkom domu PS BiH, Ivan Musa, član Predsjedništva HNS-a, članovi ŽO HDZ-a BiH Vrhbosna predvođeno predsjednikom Draženom Trlinom, te Branko Drinovac ispred Ministarstva unutrašnjih poslova HNŽ-a.

Podsjećamo, 16. ožujka 1999. godine u naselju Ciglane u Sarajevu, izvršen je atentat na Jozu Leutara.

Od posljedica ranjavanja preminuo je 12 dana kasnije, 28. ožujka. I nakon 20 godina od atentata još uvijek nisu otkriveni počinitelji zločina.

(www.jabuka.tv)3 komentara

  • Ubojstvo Joze Leutara u Teheranu organizirao je i sproveo AID po naputcima najviših muslimanskih političara. To zna svatko normalan, ali teheranska politika baca fore da su Leutara ubili Hrvati.

  • A tko je unistio dokaze. Tko je citavu istragu prekrio, unistio tragove teroristickog cina i usmjerio istragu na hrvate koji nisu nikada do tada usli u Sarajevo.. Mehmed Zilic, Kemo Ademovic, Faik Lusija. To du visokopozicionirane osobe iz tog vremena u AIDU i Mupu i puno toga mogu reci… Ali ti ljudi su i danas mocni i njih stiti i stoji bosnjacka politika na celu sa SDA i Bakifom… Slucaj treba pokrenuti, pocinioce procesuirati i kazniti ma tko oni bili i nalogodavce. Bilo da su hrvati, bosnjaci, srbi. To su ubice i teroristi… Stvari du tu dosta jasne ali nema volje i htjenja da se taj predmet otvori i da se njemu ozbiljno pristupi. Da sudija,, pokojni,, Salem Miso nije bio moralan i posten covjek i nije htio bez cvrstih dokaza osuditi nevine ljude danas bi imali presude i po 20-40 god hrvatima koji nemaju veze sa tim. Jer je proces u tom vremenu bio montiran, namjesten s u tome je ucestovao i Zak Klajn… Ako si moralni i ispravni danasnji clanovi presjednistva bi trebali pokrenuti tu pricu i iskoristiti svoju poziciju, autoritet koja ih obvezuje da se ovaj slucaj rasvijetli. To je trebao raditi i Covic, Bakir i Ivanic…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.