U rudniku boksita poginule dvije osobe, pet članova GSS-a ozlijeđeno

Prema informaciji iz Operativnog centra civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije, u 09 sati, u rudniku boksita ‘Trobukva’ u mjestu Studena Vrila, došlo je do nesreće u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

Na mjesto stradavanja upućene su ekipe: DVD-a Posušje, hitne medicinske pomoći i GSS-a Posušje. Prilikom pružanja pomoći unesrećenima došlo je do stradanja pet članova GSS-a, usljed trovanja plinom, ali su isti za sada van životne opasnosti.

Mjesto stradavanja osigurava Policija, a tijekom dana se očekuje i izlazak ekipe spasitelja rudnika ‘KREKA’ i stručnih službi za rudarstvo, priopćeno je iz Federalnog operativnog centra Civilne zaštite.

Kako Bljesak.info saznaje iz policijskih izvora radi se o napuštenom rudniku boksita u mjestu Studena Vrila, općina Posušje. Potvrđena je smrt dvije osobe, te je kako je navedeno ozlijeđeno nekoliko pripadnika GSS-a.

Osim stručnih službi na mjesto događaja izaći će i dežurna tužiteljica, te se po okončanju očevida i istrage očekuje više informacija za javnost.

Kako je za Bljesak.info priopćeno iz Ureda za odnose s javnošću KB Mostar, u ovu ustanovu primljena su četiri pripadnika GSS-a. Trenutno im se rade pretrage, ali nisu životno ugroženi, te će nakon obavljenih laboratorijskih analiza biti pušteni na kućno liječenje. Jedan pripadnik GSS-a je zbrinut u bolnici u Tomislavgradu.Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.