U pulskoj Areni se prikazuje kultni Gladijator, a stiže i jedan filmski velikan

Međunarodni festival filmske glazbe i zvuka (International Sound & Film Music Festival – ISFMF), koji ove godine slavi 10. obljetnicu, obilježit će 24. srpnja u pulskoj Areni 22. obljetnicu povijesnog remek-djela Gladijator redatelja Ridleyja Scotta.

Film Gladijator, kako navode organizatori, prvi put će biti prikazan na jedinom mjestu koje ga istinski zaslužuje, a to je pulska Arena, jedan od najvećih i najbolje očuvanih svjetskih amfiteatara.

U Hrvatsku će tim povodom prvi put doći i jedan od najnagrađivanijih filmskih umjetnika svih vremena, dizajner zvuka Scott Millan, dobitni četiri Oscara, šest Emmyja, četiri nagrade BAFTA, kao i brojnih drugih priznanja.

Millan je radio na filmovima kao što su Schindlerova lista, Hrabro srce, Apollo 13, Vrtlog života, Pasija, Bourneov identitet, James Bond: Skyfall i drugi. Za rad na Gladijatoru Millan je nagrađen Oscarom, a u pulskoj Areni bit će mu uručena nagrada za životno djelo ISFMF-a.

Uistinu velika stvar za filmsku scenu čitave regije, pogotovo s obzirom na činjenicu da nikad prije u Hrvatsku nije službeno došla osoba s ovako velikim brojem priznanja, navode organizatori.

Događaja se odvija pod motom Once in a Lifetime, umjetnički ravnatelj festivala je Ozren Glaser, a izvršni producenti Marijana Knezoci i Željko Glaser.

(www.jabuka.tv | Foto: Dreamworks LLC & Universal Pictures)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.