U prometnoj nesreći kod Mostara poginule dvije žene i dijete

Tri osobe su poginule u prometnoj nesreći koja se dogodila danas u 12.30 sati u mjestu Salakovac, na prometnici M-17 sjeverno od Mostara.

Prema izjavama očevidaca, novinarske ekipe TV1 koji su se reportažnim  kombijem vozili iza stradalih, u vozilu su poginule dvije žene i jedno dijete. Novinarka TV1 koja je svjedočila tragediji ističe da uzrok nesreće sigurno nije velika brzina. Vozačica je iz nekih drugih neutvrđenih razloga jednostavno izgubila kontrolu nad vozilom i pred njihovim očima proletjela u ponor prema Neretvi.

Vozilo se zaustavilo na samoj obali jezera, u nekih metar vode i počelo tonuti. Tada se vozač iz reportažnih kola TV1 spustio niz strmu padinu i nadljudskim naporima pokušao iz vozila, koje je počelo tonuti, izvući unesrećene. Nažalost, stradalima nije bilo pomoći.

prometna_salakovac_2

Kako je ekipa portala Bljesak.info mogla vidjeti na mjestu događaja, vozačica osobnog vozila, koje se kretalo prema Mostaru, prije blage krivine izgubila kontrolu nad vozilom i nastavila pravo voziti u provaliju duboku oko 50 metara.

Osobni automobil marke Dacia Sandero, napola je virio iz Neretve, a vatrogasci su ga dodatno učvrstili dok ne dođe dizalica koja će ga izvući iz jezera. Kako se saznaje automobil je registriran na Safetu H (1964.) iz Sarajeva, dok bi se identitet smrtno stradalih trebao utvrditi obdukcijom.

Na mjestu nesreće su bili načelnik PU Mostar, načelnik prometne policije, dežurna tužiteljica, vatrogasci, te nekoliko vozila hitne pomoći. Do izvlačenja automobila iz vode promet se na ovom dijelu magistralne ceste odvijao naizmjeničnim propuštanjem vozila.

(Bljesak.info)