U Posušju predstavljena knjiga aforizama mostarskog književnika

U organizaciji HKD Napredak, podružnica Posušje, u utorak je u Posušju predstavljena knjiga aforizama mostarskog književnika Ivana Vrljića ”Kula od karata zlata”.

Promotori knjige bili su splitski književnik i aforističar Mladen Vuković, inače bivši predsjednik HKD Napredak podružnica u Splitu, te posuške književnice Radica Leko i Miljenka Koštro.

Moderator i domaćin predstavljanja knjige bio je predsjednik posuške podružnice Napretka prof. Ljubo Begić, koji je istaknuo kako posuški Napredak svih ovih godina nastoji promovirati knjigu i kulturu čitanja te da svojim glazbenim projektima nastoji obogatiti kulturni život u Posušju, priopćeno je iz Napretka.

Dopredsjednik HKD Napredak Miroslav Landeka pozdravio je nazočne uime Središnje uprave HKD Napredak i Povjerenstva za izdavaštvo i medije. Landeka je kazao kako je zadovoljan što se promocija Vrljićeve knjige aforizama nakon Mostara, Fojnice i Ljubuškog događa u Posušju, u srcu Hercegovine, te da se na taj način uspostavlja suradnja među podružnicama velike Napretkove obitelji, što je jedna od vodilja Društva u cjelini.

Književnica Radica Leko rekla je kako Vrljićeva knjiga korespondira s očitim misaonim tendencijama i duhovitim porivima, naglasivši kako to ovu knjigu čini zanimljivom jer je aforizam upravo sažeta misao čiji se postanak kroz povijest veže već od rimskog vremena do danas.

Aforističar Mladen Vuković, glavni urednik knjige, govorio je o nastanku knjige i suradnje s autorom Ivanom Vrljićem te kako je došlo do ideje koričenja ove knjige.

Iskrene riječi zahvale uputio je sam autor knjige Ivan Vrljić najprije samim promotorima i predstavljačima, posebno HKD Napredak kao i svim ostalima koji su omogućili da knjiga ugleda svjetlo dana.

Ovaj kulturni događaj nastupom je uveličao i obogatio Napretkov dječji zbog Cvrčak uz glasovirsku pratnju Ljube Begića te književnica i novinarka Miljenka Koštro koja je čitala aforizme, navode iz Napretka.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.