U Posušju predstavljanje projekta vrijednog preko 1.000.000 KM

Javni događaj o pokretanju mreže znanja u sklopu Projekta “Compete Plamet – Jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva u sektoru plastike i metala kroz razvijanje mreže znanja i zajedničke poduzetničke infrastrukture”, održat će se u utorak, 27. veljače u Posušju u 10 sati.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1 603.369.21 eura. Kroz program Interreg IPA financira se 85 posto projektnih aktivnosti, a preostali iznos sufinanciraju projektni partneri, objavljeno je na internetskim stranicama Općine Posušje.

Događaj organiziraju i projekt provode Općina Posušje u suradnji s Razvojnom agencijom Zapadnohercegovačke županije HERAG i Razvojnom agencijom Šibensko-kninske županije.

Cilj je organizatora okupiti najvažnije sudionike iz privatnog i javnog sektora, obrazovnih institucija te organizacija za istraživanje, razvoj i inovacije kako bi zajedno uspostavili mrežu znanja i kompetencija u sektoru metala i plastike u prekograničnom području (KnowNet) i time taj sektor učinili još konkurentnijim i dugoročno održivim.

U sklopu projekta, predstavnici Općine Posušje su u suradnji s predstavnicima HERAG-a, Općine Grude, Općine Ljubuški i Grada Širokog Brijega te sa stručnjakom na projektu, u prvom krugu posjetili 13 poduzeća iz sektora metala i plastike, kao i devet institucija i Udrugu gospodarstvenika Posušje.

Projekt “Compete Plamet” provodi se u sklopu Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020.

(Fena)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.