U Posušju održano predavanje o smilju – Jabuka.tv

U Posušju održano predavanje o smilju

U utorak navečer u posuškoj kinodvorani održano je predavanje na temu sadnje i uzgoja  smilja kojeg su zajednički organizirali Općina Posušje  i Federalni agromediteranski zavod iz Mostara.

Predavanje je organizirano povodom Javnog natječaja za odabir korisnika za sadnju smilja kojeg je raspisala i provela Općina Posušje. U sklopu navedenog natječaja ukupno je 67 građana općine Posušje ostvarilo pravo na potporu.

Na početku predavanja prisutnim se ispred Općine Posušje obratio predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar koji je iskoristio priliku čestitati svim korisnicima na dobivenoj potpori. Naglasio je važnost podupiranja poljoprivredne proizvodnje za koju postoje odlični uvjeti u Općini Posušje. Također, istaknuo je da je ukupno planirani broj korisnika potpore bio 40, međutim zbog velikog interesa građana za ovu poljoprivrednu djelatnost vodstvo općine Posušje na čelu s Općinskim načelnikom Brankom Bagom odlučilo je dodijeliti potporu svim prijavljenim korisnicima.


1 komentar

  • Sadnja smilja jer se nekome prohtjelo da uvali tu priču narodu i narodnostima.misli narod preko noći do para,doći.a,gusle drži netko drugi a i guslar nije nitko drugi nego onaj ko za sebe zna…dobro je raditi ali kad nemaš dovoljno hrane uzgojene u privatnome.radi počinju problemi i gomilaju se.svatko bi do para čim prije to bolje…..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.