U Posušju danas glazbeno-scenski spektakl: “Bitka za Vukovar – Kako smo branili grad i Hrvatsku”

Putujuća glazbeno-scenska predstava “Bitka za Vukovar – Kako smo branili grad i Hrvatsku” bit će održana danas u 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Posušju.

Okosnicu ovog glazbeno – scenskog spektakla čine tri dokumentarna filma – Vječni plamen, Bitka za Vukovar te Vukovar danas, a cijela predstava obiluje svjetlosnim i zvučnim efektima koji dočaravaju ozračje rata u kojem su se stanovnici i branitelji ovog grada našli u drugoj polovici 1991. godine.

S ciljem promicanja hrvatske kulturne baštine u predstavi sudjeluju posuški školarci, KUD- ovi, sportski klubovi, te druge udruge mladih kao i pojedinci.

Ovaj glazbeno-scenski spektakl kojim se nastoje očuvati uspomene na krvave, ali slavne dane nedavne nacionalne povijesti, do sada je izveden u 148 gradova u Hrvatskoj i diljem svijeta među hrvatskom dijasporom. Pogledalo ga je preko 72 tisuće gledatelja, a u njemu je nastupalo više od šest i pol tisuća izvođača.

Ovo je prva edukativna i domoljubna, glazbeno-scenska predstava koju su režirali hrvatski branitelji, ona je je prikaz herojske obrane grada kroz sjećanja dragovoljaca i sudionika obrane grada.

Predstava je i nada da će nove generacije održati živime „Vukovarsko svjetlo“, te uspomenu i zahvalu hrabrim herojima rata.

Napomena: zbog ratnih scena predstava nije primjerena za djecu mlađu od 10 godina. Ulaz je besplatan.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.