U ponedjeljak promocija zbirke pjesama i izložba slika Hercegovke Žane Coven

Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg organizira predstavljanje zbirke pjesama i izložbu slika pjesnikinje i slikarice Žane Coven.

Promocija će se održati u ponedjeljak 30. listopada 2017. s početkom u 19.30 sati u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg.

U programu sudjeluju Željka Šaravanja, Sanijela Matković, Ivan Kraljević i sama autorica Žana Coven. Glazbeni ugođaj ovom druženju dat će učenici Glazbene škole Široki Brijeg.

Autorica u Široki Brijeg dolazi iz Dubrovnika, gdje je svoju zbirku pjesama predstavila na Međunarodnom festivalu pjesnika “Dubrovnik na dlanu”.

Žana Coven (Žanka-Žana Bošković Coven) rođena je u Sarajevu 1961. godine gdje je provela djetinjstvo i mladost te diplomirala Engleski jezik i književnost. Nakon studija romanistike odlazi u Milano, gdje nastavlja daljnje obrazovanje. Radila je kao pedagog, prevoditelj, kulturni medijator, piše od đačkih dana. Udana i majka odrasloga sina.

Trenutno se bavi glazbom, slikarstvom, prevoditeljskim radom, kulturološkim projektima. Piše poeziju, osim na hrvatskom, još i na engleskom, talijanskom i španjolskom. Do sada je objavila poeziju u zajedničkoj zbirci “Stihom vezani“, izdavača Kultura Snova iz Zagreba. Živi između Milana i Barcelone sa svojom obitelji. Žana je po majci Hercegovka i rado dolazi u naše krajeve.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.