U ponedjeljak olujna bura i snijeg!

Olujna bura s orkanskim udarima od 200 kilometara na sat te kolaps u cestovnom i pomorskom prometu očekuju se u ponedjeljak duž Jadrana, od Podvelebitskog kanala do Podbiokovlja. Od nedjelje će na kopnu padati kiša, a ponegdje je moguć i snijeg.

Iako je riječ o jakoj buri s orkanskim udarima, tvrdi Rade Popadić iz Udruge Crometeo, takva snaga je uobičajena za ovo doba godine.

”Istočnije od naših predjela, sa sjeveroistoka Europe prema Egejskome moru, spustit će se veća količina hladnoga zraka koji će nas samo djelomično zahvatiti”, najavljuje Popadić. To znači, da će udari bure s nedjelje na ponedjeljak možda biti jaki poput bure na početku godine. Tada je podno Biokova divljala toliko jako da je mjerači nisu mogli zabilježiti, a na senjskom području ručni anemometri izmjerili su snagu od čak 205 kilometara na sat.

U ponedjeljak u gorju moguć snijeg

I bura koja je puhala u petak paralizirala je po tko zna koji put promet prema Dalmaciji, ali i prema otocima, a najjača je puhala podno Kozjaka, s udarima do 104 kilometara na sat, dok su na Makarskom primorju zabilježeni nešto slabiji udari do 93 kilometara na sat, piše Slobodna Dalmacija.

Na kopnu se već od nedjelje očekuje pogoršanje vremena s kišom, a u ponedjeljak je u najvišem gorju moguć i snijeg. Iako će noćne temperature porasti, preko dana će biti hladnije nego proteklog tjedna.

No, već od utorka poslijepodne očekuje se razvedravanje i porast temperatura prema kraju tjedna.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.