U perilici rublja postoji skriveni dio koji je potrebno čistiti svaka tri mjeseca

Perilice uvelike olakšavaju pranje rublja, ali i njih je svako malo potrebno čistiti.

Guruica za čišćenje i influencerica Barbara Costello, koja ima Instagram račun pod imenom “Brunch with Babs”, pokazala je kako očistiti skriveni dio perilice rublja i produžiti joj životni vijek, piše The Sun.

Ona je savjetovala da filter treba čistiti svakih nekoliko mjeseci te je svoje pratitelje izazvala da ga pronađu u svojim perilicama rublja.

Ako ne znate gdje je filter, mogli biste biti u nevolji jer biste ga trebali čistiti do četiri puta godišnje, rekla je Barbara, a zatim je pokazala kako ga izvaditi i temeljito očistiti.

Moj se nalazi na prednjem dijelu perilice. Samo ću otvoriti ova mala vrata i tu je filter. Imam ručnik i zdjelu, rekla je. Dok je Barbara uklanjala filtar, voda je potekla iz perilice, no uhvatila ju je u zdjelicu. Nakon ispiranja filtera u toploj vodi, provjerite ima li u perilici bilo kakvih predmeta poput čarapa i sl.

Barbara je potom na krpu stavila malo bijelog octa. Prebrišite s ovim odjeljak za filter jer je vjerojatno jako prljav. Kada se osuši, filter vratite natrag u perilicu rublja, istaknula je. Sada nećete više morati brinuti o filteru vaše perilice rublja nekoliko mjeseci. Čišćenje je trajalo oko pet minuta, no zaista je produljilo vijek trajanja mašine, a vi ćete imati puno ljepše rublje, kazala je Barbara.

Ubrzo su joj se u komentarima javili oduševljeni pratitelji. Što? Imam poprilično godina i ovo sam tek sad saznao! Wow!, Strah me i pomisliti što je u našoj perilici jer smo u unajmljenom stanu dok ne kupimo naš, samo su neki od komentara.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Babs (@brunchwithbabs)

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik)

1 komentar

  • Ovi influenceri stvarno zatupljuju ljude. Pa normalna osoba zna da filtere od svakog uređaja koji ga posjeduje treba redovno čistiti, perilice rublja, suđa, klima uređaj, kuhinjska napa, usisivač itd.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.