U ovom gradiću vozi se isključivo na električni pogon – Jabuka.tv

U ovom gradiću vozi se isključivo na električni pogon

Kako bi dokazao da baš svi mogu prijeći na električnu mobilnost, Renault je u suradnji s tvrtkom Publicis odlučio predstaviti prvi francuski grad u kojem se vozi isključivo na električni pogon.

Riječ je o gradiću Appy u kojem će tijekom sljedeće tri godine stanovnici voziti novi električni Renault ZOE i dijeliti svoje dojmove.

Ako na električna vozila mogu prijeći stanovnici Appyja, jednog od najzabačenijih mjesta u regiji, to će moći i drugi, poruka je iz Renaulta.

Električna vozila nipošto nisu rezervirana samo za velegrade – zahvaljujući sve raširenijoj mreži punionica, sada ih je moguće voziti svugdje.

Renault je posljednjih osam godina jedan od predvodnika tog rastućeg tržišta, što pokazuje i činjenica da je njihov ZOE, najprodavaniji električni model, do sada prodan u više od 100.000 primjeraka.

Renault je po prvi put odlučio ustupiti novi Renault ZOE i opremu za njegovo punjenje (kućne punionice) svim kućanstvima u Appyju na sljedeće tri godine. Uz domet od 395 km (prema WLTP-u) koji se može povećati na 150 km u samo 30 minuta punjenja, novi je ZOE savršeno vozilo za ovaj projekt, piše Bug.hr.

Renault će taj originalni i inovativni plan predstaviti u Appyju u prisutnosti gradonačelnika, regionalnih institucija i vlastitih predstavnika uključenih u ovaj projekt. Kompanija će pratiti korisnike i olakšati im prijelaz na posve električnu mobilnost.

Tim je planom Renault sebi zadao pravi izazov: pomaknuti granice i razbiti predrasude o električnoj mobilnosti. Stanovnici Appyja tako će postati slučajni ambasadori električne mobilnosti koji će dokazati kako je prelazak na nju jednostavan i kako ona nipošto ne čini život složenijim.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.