U organizaciji studenata RIT/ACMT-a održana je humanitarna aukcija za pomoć udruzi "Veliko srce malom srcu"

Zagreb, 5. prosinca 2012. g. – Sinoć je u Zagrebu, u organizaciji studenata Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT-a), održana humanitarna aukcija s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za pomoć udruzi Veliko srce malom srcu. Studenti su na aukciji prodavali prethodno prikupljene predmete. Prikupljeno je ukupno 10.500,00 kuna koje će donirati Udruzi.

“U Hrvatskoj je oko 10.000 djece koja boluju od srčanih bolesti, a svake ih se godine rađa još 500. Djeca s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima spadaju u skupinu djece s posebnim potrebama. Za adekvatno liječenje najvažnije je rano otkrivanje srčanih bolesti i grešaka. No, za dijagnosticiranje su potrebni vrlo skupi medicinski uređaji”, riječi su kojima se okupljenim studentima i profesorima  Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju obratila Barbara Brzaj, dopredsjednica neprofitne udruge Veliko srce malom srcu.

Udruga je osnovana 1994. godine u Zagrebu, a okuplja liječnike, zdravstveno osoblje i roditelje djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima. Cilj Udruge je pružanje potpore njihovom pravodobnom i pravilnom liječenju, prikupljanje sredstava za neophodne uređaje, pomagala i lijekove te pružanje psihološke pomoći roditeljima djece sa srčanim bolestima i greškama.

Humanitarnoj akciji udruge Veliko srce malom srcu možete se i vi priključiti pozivom na humanitarni broj telefona 060 9095 (cijena poziva je 6,15 kuna), a više o Udruzi i njenom djelovanju možete saznati na internetskoj stranici www.velikosrce-malomsrcu.hr.

Podsjetimo, ovo je druga godina uzastopce u kojoj su studenti Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju u Zagrebu organizirali humanitarnu aukciju, naime prošle godine održana je aukcija za pomoć “Centru za autizam“. Tako su studenti RIT/ACMT-a još jednom dokazali kako imaju “veliko srce”.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.