U Neumu ukrali građevinski alat, a u Mostaru opljačkana poslovnica Lutrije

Iz MUP-a HNŽ-a obavijestili su javnost o dva izdvojena kaznena djela na području ove županije. Jedno djelo se odnosi na krađu visokovrijednog građevinskog alata, a drugo na pljačku poslovnice Lutrije BiH u Mostaru.

U utorak 18. veljače oko 10:30 sati u PS Neum obratio se M.D. (1976) iz Novog Travnika i prijavio da je tijekom noći od strane NN osobe iz nezaključane prostorije otuđen građevinski alat veće vrijednosti.

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je krađu izvršio H.Ž. (1980) iz Sarajeva i N.I. (1988) iz Donjeg Vakufa. Na temelju naredbe Općinskog suda Čapljina izvršen je pretres garsonjere koju su koristile navedene osobe, kojom prilikom je pronađen otuđeni alat. Osobe su lišene slobode.

Isti dan oko 21:15 sati PU Mostar je obaviještena da je u tijeku razbojstvo u Lutriji BiH u Ulici Osmana Ose Grebe. Na lice mjesta odmah su izašli djelatnici policije te je utvrđeno da je razbojstvo izvršila jedna maskirana osoba koji je uz prijetnju vatrenim oružjem otuđio veću količinu novca.

Upoznat Odjel kriminalističke policije i sve policijske patrole na terenu.

Za protekla 24 sata  iz oblasti spriječavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području HNŽ-a , registrirane su četiri prijave, od čega na području Konjica jedna, na području Mostara dvije i na području Neuma jedna.

Iz oblasti javnog reda i mira  nije registriran niti jedan prekršaj.

Zabilježena je jedna prometna nezgoda i to na području Mostara u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, navodi se u Dnevnom izvješću MUP-a HNŽ.

(www.jabuka.tv)