U nesreći poginuo bivši trener Marija Mandžukića

Tajnik Nogometnog saveza Brodsko-posavske županije Vinko Bartolović (60) poginuo je u teškoj prometnoj nesreći koja se jutros u 7:55 sati dogodila u Lužanima. U nesreći su sudjelovala dva automobila, a Bartolović je upravljao svojim BMW-om. Kako neslužbeno doznajemo, 19-godišnji vozač drugog automobila zadobio je teške tjelesne ozljede.

Točne okolnosti nesreće utvrdit će se policijskim očevidom.

Bartolović je dugogodišnji trener brojnih nogometnih klubova i poznati sportski djelatnik u Brodsko-posavskoj županiji. Zalagao se za pomoć klubovima u Slavoniji, koji su se zbog odlaska mladih našli u velikim problemima kako popuniti igrački kadar, a neki su su se i ugasili. Godinama je trenirao sastav brodskog ženskog prvoligaša Viktorije i puno je radio na omasovljenju nogometa među ženskom populacijom. U juniorima Marsonije jedno je vrijeme trenirao i hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića.

 

Mlade obitelji odlaze, igrača je sve manje. U Slavoniji su gotovo sva sela imala klubove, pa ljudi koji su ih sada zbog nedostatka igrača prisiljeni gasiti sve to doživljavaju vrlo emotivno i stresno. Oni se ne žele s tim pomiriti, ali vide da ne mogu igrati od nedjelje do nedjelje jer jednostavno nemaju s kim. Poduzimamo sve što možemo da što lakše prebrodimo ovo teško stanje, rekao je Bartolović u nedavnom razgovoru za Večernji list.

Zahvaljujući, između ostalog, i njegovu nastojanju, svi klubovi u Prvoj županijskoj ligi dobili su kompletne garniture sportske opreme, a u planu su bile i donacije u računalima te aluminijskim golovima za mladež. Bartolovićevim odlaskom slavonski nogomet izgubio je vrijednog i poštenog sportskog djelatnika, pedagoga i pravog profesionalca uvijek spremnog pomoći svima koji to zatraže.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.