U nedjelju u Međugorju šestorica hercegovačkih fratara polažu svečane zavjete

U Međugorju će u nedjelju, pod večernjom svetom misom u 18 sati fratri Hercegovačke franjevačke provincije položit će svečane zavjete.

Oni su: fra Marko Bandić (župa Ružići), fra Tomislav Crnogorac (župa Posušje), fra Zlatko Ćorić (župa Mostar), fra Emanuel Letica (župa Bukovica), fra Andrija Majić (župa Drinovci) i fra Antonio Primorac (župa Humac).

Obred svečanog zavjetovanja predvodit će i svetu misu predslaviti provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Šteko.

Taj dan u 11 sati na Križevcu će biti misa Uzvišenja sv. Križa, koju će predslaviti isusovac, pater Ike Mandurić.

Blagdan Uzvišenja svetog Križa u župi Međugorje tradicionalno se slavi prve nedjelje poslije Male Gospe, a svete mise u župnoj crkvi svetog Jakova su u 7, 8, 12 i navečer u 18 sati. Krunica se moli od 17 sati, piše Medjugorje.hr.

Ove je godine navršeno 85 godina od završetka izgradnje križa na Križevcu i slavlja prve Euharistije na brdu koje je u posljednjim desetljećima postalo glasovito u cijelom svijetu i na koje su se popeli milijuni hodočasnika iz cijeloga svijeta.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

  • IMATE NA MEĐUGORJE INFO-u, cjelovitu propovijed patera Ike Mandurića od prije svega dan ili dva , pa proguglajte,imat će te što čuti o današnjoj Hrvatskoj i o mladima koji misle kako ih bolji život čeka negdje van Domovine Hrvatske.

    • Prilično frenetična propovijed. Pitanje koliko je kao takva ujedno i autentična. U svakom slučaju, zasigurno nije za labilne osobe jer će ih lako odvesti u neki oblik religioznoga fanatizma i u sklizak emocionalni teren. A ‘ko te pita šta kasnije, kad popusti euforija i nastupi pad!? Pitanje je, zapravo, koliko to i takvo “naviještanje” danas u ovo turbulentno i zapaljivo vrijeme sa “poplavom i overload-om” informacija, i ovakvih i onakvih, zasigurno mnogo lažnih, ikome zapravo koristi. Put do svetosti, na koju se propovijed referira, vodi i kroz smirenost, strpljivost, samozatajnost itd., kroz tihu i samozatajnu žrtvu podnošenja često monotone i jadnjikave svakodnevice, usprkos “svjetlima pozornice” ili “uspinjanjima na nekakve vrhove planina” kako je to o. Ivan u nedavnoj propovijedi koja se pročula kazivao.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.