U narednim danima hladno i kišno vrijeme u Hercegovini

I u sljedećim danima nastavit će se promjenjivo i neobično hladno vrijeme uz povremene oborine u sjeverozapadnom i dijelu središnje Hrvatske, većem dijelu Bosne i na sjeveru Hercegovine gdje se očekuje povremena kiša.

Na Jadranu, jugu, zapadu i jugoistoku Hercegovine danas će biti više suho i stabilno vrijeme, dok bi tijekom nedjelje pogotovo u drugom dijelu dana i navečer moglo biti kiše, stoji u objavi na stranici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

Duž Jadranske obale i u Hercegovini umjerena do jaka bura i sjeverozapadni vjetar.

Uz dotok osjetno hladnijeg zraka tijekom vikenda, ponegdje u najvišim gorskim dijelovima regije očekuju se i prve snježne oborine ove jeseni.

Temperature zraka u sljedećim danima na jugu, jugoistoku i zapadu Hercegovine i na Jadranu uglavnom od 11°C do 18°C, a noćne i jutarnje od 7°C do 12°C.

U Bosni, na sjeveru Hercegovine i kopnenoj Hrvatskoj temperature zraka uglavnom od 6°C do 13°C, a noćne i jutarnje od 4°C do 12°C.

Početak novog tjedna donosi i dalje promjenjivo vrijeme povremeno s oborinama, a oko sredine tjedna stiže novi prodor neobično hladnog zraka sa sjevera Europe uz nove oborine i novi snijeg u gorju.

Ponegdje se snježna granica može spustiti ispod 800 metara nadmorske visine. Sve upućuje na to da će nas vrijeme sve više podsjećati na ranu zimu, nego na sredinu jeseni.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.