U Mostaru se obnavljaju dvije lokacije

Nakon javnog glasanja otvorenog za građane Mostara, odabrane su prve lokacije, dva javna prostora na otvorenom, koji će biti preuređeni i oplemenjeni novim sadržajima.

Tako će u narednim tjednima početi radovi na izgradnji parka za djecu i osobe starije životne dobi u naselju Vrba, kao i na uređenju dječjeg igrališta u Ulici kralja Tomislava.

Projekt “Mostar – Prostori koji pokreću” kroz svoje projektne aktivnosti nastoji poboljšati funkcionalnost otvorenih javnih prostora u Mostaru za dobrobit svojih građana, priopćeno je iz češke neprofitne, nevladine organizacije “People in Need” (PIN).

PIN je s partnerima proveo javno glasanje tijekom ljeta gdje su građani Mostara imali priliku izabrati javni prostor na otvorenom koji prema njihovom mišljenju zaslužuju poboljšanja.

Svojim glasovima građani su dali prednost određenom broju lokacija prema gradskim područjima koji su se kandidirali za administrativnu i pravno-tehničku provjeru, u skladu s raspoloživim financijskim sredstvima, usklađenosti s projektnim prioritetima i vremenskim okvirom za implementaciju, kazala je direktorica projekta “Mostar – Prostori koji pokreću” Veronika Jelinkova.

Objasnila je kako ova provjera u imovinsko-pravnim okvirima traje vrlo dugo, zato je odlučeno da se krene s intervencijama u javnim prostorima na otvorenom koji ispunjavaju administrativnu i pravno-tehničku provjeru već sada, a koji prema mišljenju građana trebaju biti preuređeni.

People in Need, koji je u ime Projekta zadužen za upravljanje investicijama u javnom prostoru, nastavlja s administrativnom i pravno-tehničkom provjerom ostalih lokacija koje će također ući u postupak uređenja kada se za to ispune uvjeti i u skladu s raspoloživim proračunom.

Projekt “Mostar – Prostori koji pokreću” financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, nositelj projekta je PIN koji pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta.

Zajedno s PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski kulturni centar Abrašević, Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Infrastruktura Sirokog nikakva, sahtovi ceste zabetonirani parkovi,svakom se dale diplome pogotovo ovoj mladariji iz prometne , komercijalne postanu inzenjeri, lijecnici, pravnici to ne ide …u zadnjih 5,6 godina samo nicu diplome , doktorati,djece od dokotra dokotri ,samo u nas ima to …zao mi te djece od tih roditelja koji ih menatlno muce …slicno je i u Mostaru stanje …partija partizana Tudmana vlada ..nesto prikazu nesto ukradu i to tako traje tiranija vec 30 godina ..pokradu ,tko ista proba protiv njih posteno, degradiraju ga ..uzas 90%tih partijasa HDZ-a su karakterne 0..nema tu covjeka nema ,poslovi se dobivaju preko veze,peru se pare i u Sirokom gradnjom ovih novi stanova ,zna se sve ,nepravda vlada velika velika ,zato se svatko spasio koje otisao odavde vani..nije ni bolja Hrvatska ali eto tamo ima EU ,opet neke uprave ovo u nas je rasapasoj malo je reci …bolje bi bilo da smo monarhija ,anarhija nego ova lazna demokracija …nama su problm nase rvatine HDZ najveci ,oni siju nepravdu ..
    Cudna vremena dosla,teska ..✝️😔

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.