U Mostaru predstavljena knjiga Miroslava Tuđmana

U Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače u Mostaru održano je predstavljanje knjige ”BiH u raljama zapadne demokracije” autora prof. dr. Miroslava Tuđmana. Predstavljanje je održano u organizaciji Hrvatskog dokumentacijskog centara Domovinskog rata u BiH, Matice hrvatske Mostar i Hrvatskog intelektualnog zbora u BiH.

U ovoj knjizi objavljeno je 256 većinom dosad neobjavljenih dokumenata. To je najvećim dijelom korespondencija predsjednika RH dr. Franje Tuđmana s drugim državnicima i političarima, a u vezi BiH.

Objavljeno je preko 180 faksimila pisama, od kojih su do sada tek neka bila poznata javnosti, i to ona koja su autori pisali kao javna, otvorena pisma.

Pored toga knjiga sadrži i dosta pisama Alije Izetbegovića i Franje Tuđmana.

Miroslav Tuđman je rekao kako Izetbegović nije htio pristati na vojni savez sa Hrvatskom i kako se ”sudbina Srebrenice mogla odlučiti i na drugi način, da su se tražila druga rješenja”.

Na pitanje što otkriva ova knjiga u odnosu na ono što se dosada znalo Tuđman je rekao: ”To što se dosada zna, zna se ono što pitate koju stranu, tako da svaka strana govori nešto drugo. Ovdje se govori o hrvatskoj politici, da je ona bila kontinuirana i da je bila ono što se javno govorilo da se to i diplomatskim putem tražilo, s time što se otkriva i niz detalja koji su dosada bili nepoznati”.

miroslavtudmankosaca2

(Bljesak.info)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.