U Mostaru postavljena spomen-ploča Amerikanki Collette Webster

Danas se navršava dvadeset godina od tragične pogibije Amerikanke Collette Michelle Webster u Franjevačkoj ulici u Mostaru, a njen zaručnik, Englez Sean Vatcher s grupom prijateljima postavio je spomen-ploču u parku ispred zgrade u kojoj je poginula.

Sean je bio vidno potresen, svladale su ga emocije, a u njegovo ime prisutnima se obratio njegov prijatelj Slaven Raguž zahvalivši se svima na dolasku te na potpori i kazao kako će u proljeće 2014. godine park u potpunosti obnoviti. Park je trebao biti danas svečano otvoren, no zbog problema s dobavljačima opreme prolongirano je za svibanj ili lipanj 2014. godine. Spomen-ploču je blagoslovio fra Josip Vlašić.

”Ovo je ujedno i najsretniji i najtužniji dan u životu. Emocije su me preplavile i nisam smogao snage govoriti za vrijeme ceremonije. Želim se zahvaliti svima koji su mi pomogli oko ovog projekta i svima koji su i dalje uz mene i u mom naumu da u potpunosti obnovim park i poklonim ga svim građankama i građanima Mostara,” izjavio je Sean Vatcher za portal Jabuka.tv.

Collette Webster poginula je 27. rujna 1993. godine radeći kao medicinska sestra i humanitarka koja je pomagala izbjeglicama, a posebno djeci, te je zbog toga prozvana ”anđeo Mostara”.  Collette je također voljela poeziju te je napisala i velik broj pjesama za vrijeme rata u BiH, a upravo jedna njena se nalazi na spomen-ploči.

collete_webster_mostar_1

collete_webster_mostar_2

collete_webster_mostar_3

collete_webster_mostar_4

collete_webster_mostar_5

collete_webster_mostar_6

collete_webster_mostar_7

collete_webster_mostar_8

collete_webster_mostar_9

collete_webster_mostar_10

collete_webster_mostar_12

collete_webster_mostar_11

(www.jabuka.tv| Foto: Domagoj Ledić)
Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.