U Mostaru počelo edukativno druženje s trudnicama ”Naše putovanje počinje”

U Poliklinici Vitalis, u organizaciji mostarske kompanije Sfera, u petak je počelo edukativno druženje s trudnicama ”Naše putovanje počinje”.

Druženje je okupilo oko 100 trudnica koje uživaju u edukativnim predavanjima liječnika i stručnjaka. Za sve njih sponzori i partneri pripremili su bogate i vrijedne nagrade. Poliklinika Vitalis darovala je svaku nazočnu trudnicu s poklon bonom 50% popusta na pregled. Kompanija Sfera poklonila je časopis “Roditelj”, jedini stručni časopis za uspješan odgoj djece u BiH.

Druženje je počelo edukativnim predavanjima liječnika, nakon čega je uslijedila interaktivna komunikacija s trudnicama i darivanje.

Govorilo se o različitim temama koje su bitne za svaku trudnicu.

Ginekolog Dejan Tirić počeo je druženje s temom ”Trudnoća po tjednima”, pedijatar hepatogastroenterolog Teo Tomić govorio je o temi ”Bebina prva hrana” te medicinska sestra Marija Drljević o temi ”Prvo dojenje”.

Bilo je govora i o temama: ”Dugotrajni učinci suplementacije na zdravlje majke i djeteta”, “Kako olakšati nelagodu prilikom rasta novih zubića” i “Velika pomoć za male stomake”.

Sponzori druženja su: Pampers, Geneplanet sa brendom Nifty, Bijasko sa brendom Curaprox, Euromand sa brendom Aptamil, A-Twin sa brendom Child Life, Ewopharma sa proizvodima Bio-gaja, Berlin Chemie sa brendovima Anaftin Baby, Espumisan i Lioton.

Partneri: Medimpex sa brendovima Mollers i Relax maternity, Sarajevski kiseljak sa brendom MG mivela, Džajić commerce sa proizvodima Hamanek, Nectar sa brendom Frutek, Pharma S, te Nobel.

Nakon Mostara, slijedi druženje u Sarajevu u saradnji s Poklinikom Sunce Agram te u Banjoj Luci s Poliklinikom Medico S. Edukativno druženje će se održavati svaki mjesec, kvartalno po gradovima. Organizatori poručuju trudnicama da prate njihov rad, jer u periodu koji slijedi očekuju vas vrijedni pokloni i interesantna edukativna predavanja.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.