U Mostaru otvorenje izložbe Udruge Vrba

Udruga Vrba se prvi put predstavlja u Mostaru u Galeriji kraljice Katarine Kosače u utorak,  25. listopada 2022. godine, s početkom u 19 sati.

Na izložbi će se predstaviti 11 suvremenih autora iz Mostara, Ljubuškog, Širokog Brijega i Zagreba kroz medije slikarstva, kiparstva, kolaža i videa.

Udruga Vrba postoji dvije godine i okuplja 17 članova, od čega 12 autora mlađe i srednje generacije, sličnih umjetničkih tendencija i ambicija, neovisno o razlikama među pojedinim likovnim rukopisima.

Ono što ih međusobno povezuje je jednaka želja za djelovanjem, promjenama i pozitivnom pridonošenju specifičnoj, ali i široj društvenoj zajednici.

Ciljevi udruge su definirani kao pridonošenje razvoju društvene i kulturne aktivnosti, umjetnosti, turizma, očuvanje kulturne baštine te jačanje kapaciteta putem edukacija, međunarodne suradnje, partnerstava kao i njegovanje i unaprjeđivanje kulturnog nasljeđa i očuvanje identiteta.

Izlagači koji će se predstaviti na ovoj skupnoj izložbi su: Željko Koren, Dario Pehar, Mateja Galić, Tomislav Zovko, Ivona Skočilić , Anja Marić, Jure Paponja, Tomislav Sopta, Boris Orenčuk, Tamara Herceg i Ana Zadro.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Lijepo je da se siri kultura ali nazalost nas mentalitet je jos iz doba Turaka …da je ovo Bec , Prag ovo bi bilo posjećeno ovako ,svaka čast ko voli umjetnost bilo koju ,ali nazalost mi smo samo narod od ljubomore ,zavisti ,podmecivanja bezmorala itd ….ali dobro je sto barem nekada ima izložba pa da ljudi koji vole imaju priliku otici negdje …

  • Da naš je narod pun ljubomore kad je netko uspješan i posten ,to je smrtni grijeh ,a puna Crkva naroda ,a narod sve gori ….Boze dragi ,blizi se kraj ocito

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.